Back to top

El Banc d'Ajudes Tècniques dóna cobertura a un miler de persones

El servei, impulsat per la regidoria de Benestar Social i la Fundació Pere Mata, presta i lloga material a persones amb dificultats de mobilitat o dependència.
El servei, impulsat per la regidoria de Benestar Social i la Fundació Pere Mata, presta i lloga material a persones amb dificultats de mobilitat o dependència.

Amb l'objectiu de millorar l'autonomia de les persones amb mobilitat reduïda, es va impulsar l'any 2014 el Banc d'ajudes Tècniques, un servei que inclou el lloguer de material i l'assessorament personal al domicili d'una terapeuta ocupacional.

Cadires de rodes, caminadors, cadires de dutxa o crosses són alguns dels recursos disponibles per a préstec però el servei també disposa de material voluminós com grues o llits articulats que es lloguen per una quota mensual de 10 €. L'Ajuntament de Reus i la Fundació Pere Mata són els impulsors d'aquesta iniciativa que ja ha tingut més d'un miler d'usuaris.

Donacions d'entitats socials i una oportunitat laboral per a usuaris de la Fundació Pere Mata

El servei s'abasteix en part a través de donacions d'entitats com per exemple Càritas Reus o la residència Reus - ICASS. En aquest sentit, s'han rebut en donació 1 llit articulat, 5 cadires de rodes, 5 cadires de bany i 4 caminadors. 

Imatge de presentació del balanç de l'any 2019 del Banc d'Ajudes Tècniques de Reus

El material, un cop ha arribat a les instal·lacions de la Fundació Pere Mata es neteja i si és necessari, també es repara. Aquesta part del procés incideix amb el programa d'ocupació per a persones amb malaltia mental, oferint una oportunitat laboral als treballadors del Centre Especial de Treball de la fundació. La Fundació Pere Mata basa les seves actuacions en la protecció i l'assistència a les persones amb trastorns mentals, discapacitat o dependents, per tal d'aconseguir la seva integració comunitària, millorar la seva rehabilitació i qualitat de vida, així com, el seu benestar i el de les seves famílies. Entre molts altres serveis, en l'actualitat gestiona els bancs d'ajudes tècniques de les terres de l'Ebre i de Reus.

Com accedir al Banc d'Ajudes Tècniques de Reus 

Per accedir a aquest servei, que inclou el lloguer de material i l'assessorament personal al domicili d'una terapeuta ocupacional, cal demanar cita prèvia a  Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus, de manera presencial a les oficines situades a l’edifici de l’antic hospital (carrer de Sant Joan), trucant al telèfon 977 010 034 o a través de correu electrònic citapreviaareabenestar@reus.cat.

Paraules clau:

Notícies relacionades