Back to top

El Banc d'Aliments demana voluntaris pel Gran Recapte

La recollida solidària d'aliments tindrà lloc els dies 22 i el 23 de novembre. De moment s'han registrat més de 2.000 voluntaris, però es voldria arribar a les xifres de l'any passat, quan es van inscriure 4.500 persones. A tota la demarcació prop de 350 supermercats participen del Gran Recapte.
Gran Recapte

El Banc d'Aliments de les comarques de Tarragona torna a fer una crida a la ciutadania per aconseguir voluntaris de cara el Gran Recapte 2019. Una iniciativa que fa anys que permet garantir que moltes famílies que tenen problemes i dificultats econòmiques puguin mantenir un plat a taula. 

A hores d'ara hi ha unes 2.000 persones inscrites, i esperen que en les pròximes setmanes puguin assolir xifres similars a les de l'any passat, quan es van registrar més de 4.500 voluntaris. Des del Banc d'Aliments demanen a la gent que s'incriguin al web especialment destinat per a l'ocasió

Web inscripcions

Xifres espectaculars

El gran recapta, només al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, permet recollir 500.000 quilos d'aliments, el que representa prop d'un 25% del volum anual que mouen. El 2018 es va tancar l'exercici amb 2,7 milions de quilos de menjar que permeten atendre les 25.000 persones que a la demarcació tenen problemes per arribar a final de mes i perilla la seva salut alimentària.

Tot plegat es mou a través d'entitats i associacions que es dediquen a la caritat. Pel gran recapte, sobretot, demanen aquells productes que no arriben la resta de l'any...

A Reus són 36 els supermercats que participen del Banc dels Aliments. A tota la demarcació pràcticament 350. Aquelles persones que es vulguin apuntar han d'accedir al web del Banc dels Aliments i triar lloc, horari i disponibilitat per donar un cop de mà.

Canvi de data

Enguany el Gran Recapte s'avança una setmana. No serà el darrer cap de setmana de novembre, com és habitual, sinó una setmana abans. El divendres 22 i el dissabte 23 de novembre. El motiu és la petició dels supermercats que participen de la iniciativa solidària, que consideren que el final del novembre està molt a prop de la campanya de Nadal.

Per tot plegat el Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona insisteix que calen voluntaris... Si bé és cert que les xifres són les mateixes que en d'altres anys per aquestes dates, enguany s'afegeix la urgència que hi ha una setmana menys de temps.

Paraules clau:

Notícies relacionades