Back to top

El Banc d'Aliments enfoca el 2022 amb preocupació

Tot i la gran suma de menjar que s'ha pogut recaptar al llarg de l'any, gran part d'aquests aliments té una breu data de caducitat i és per això que no saben si aquest abastiment podrà arribar fins a finals de l'any vinent.

El Banc d'Aliments comença aquests dies el recompte per saber la quantitat d'aliments que han aconseguit recaptar i repartir durant tot l'any. Tot i que encara es desconeix la xifra exacta, fins al mes de novembre ja s'han superat els aliments recaptats tant el 2019 com el 2020, una xifra que evidencia que la solidaritat humana s'ha multiplicat arran de la pandèmia.

Tot i això, gran part d'aquests aliments han estat donacions puntuals obtingudes per altres vies i amb una breu data de caducitat. És per això que l'entitat solidària tanca l'any amb preocupació perquè no saben si podran abastir a totes les persones que ho necessitin fins a finals de l'any que ve.

Per Nadal no hi ha un increment

Des de l'organització asseguren que durant l'època nadalenca no es veu un increment significatiu respecte al nombre de persones que demanen aliments, ja que acostumen a ser les mateixes que la resta de l'any.

De cara a l'any vinent, el Banc d'Aliments s'està plantejant implantar un model de recapte híbrid, deixant en mans dels que hi contribueixen si volen donar diners o aliments, i així poder distribuir-ho millor.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades