Back to top

El Banc dels Aliments confia en la Unió Europea per la temporada de tardor

Les entitats del tercer sector s'han hagut d'adaptar a la pandèmia, que ha condicionat el seu dia a dia. El Banc dels Aliments, sense anar més lluny, ha notat un increment de demanda que oscil•la en un 40%. Tot i que l'estiu ha estat més calmat del que s'esperaven, pateixen de cara a l'hivern.

L'ajuda de la Unió Europea és l'esperança del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona de cara a la temporada de tardor-hivern. L'entitat, que si les previsions es compleixen, haurà ajudat a 35.000 persones aquest 2020, ha notat un increment de demanda d'un 40% des de l'inici de la pandèmia. De fet, en els darrers mesos, 10.000 persones més han estat ajudades a través de les entitats que treballen amb el Banc dels Aliments. Per això, conjuntament amb la campanya del Gran Recapte, confien amb la comunitat europea per seguir fent la seva tasca, tal com destaca Antoni García, secretari de l'entitat. Segons García, enguany l'ajuda europea compta amb el doble de menjar, una fita que permetrà donar oxigen al seu dia a dia.

Un dels entrebancs més grans que va haver de superar el Banc dels Aliments durant el confinament més sever va ser la rebaixa de voluntaris, ja que una part es trobava entre la població de risc. Tal com apunta la Gemma Folch, una de les voluntàries, en aquelles setmanes va ser crucial l'ajuda d'altres voluntaris més joves que van acostar-se al Banc dels Aliments a donar un cop de mà.

El Gran Recapte, paral•lelament, està previst per mitjans de novembre, tot i que haurà de canviar el format per adaptar-lo a la nova realitat. Una campanya que representa una injecció important per a l'entitat i que podria substituir les donacions de menjar per donacions econòmiques.

Paraules clau:

Notícies relacionades