Back to top

El Banc dels Aliments distribueix a Reus la xifra més elevada d'aliments dels darrers anys

S'han distribuït un total de 1.066 tones d'aliments durant l'any 2021, quasi el doble que l'any 2019, en què es van distribuir 557 tones

El Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, que col·labora amb la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus en l'àmbit de la gestió alimentària, ha distribuït a les 17 entitats que formen part de la Xarxa de Distribució d'Aliments de Reus, 1.066 tones d'aliments l'any 2021, quasi el doble que l'any 2019, en què es van distribuir 557 tones. Per fer possible aquesta tasca, en l’actualitat, cada dia, una trentena de persones voluntàries del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona faciliten la distribució dels aliments a la capital del Baix Camp.

Del total de 1.066 tones distribuïdes l’any anterior, 761 tones han estat aliments secs (llegums, arròs, etc.), 239 tones procedents del Fons d'ajut europeu per a les persones més necessitades (FEAD) i 66 tones han estat producte fresc (fruita, verdura, carn, peix, ous, patates, etc.). Contribuir a garantir una dieta saludable és una de les prioritats del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona.

Comparativa dels anys 2019, 2020 i 2021

Tones d'aliments distribuïts pel Banc dels Aliments a Reus

ANYS 2019 2020 2021
Fons d'ajut europeu per a les persones més necessitades (FEAD) 217 239 239
Fruita i verdura 86 91 66
Sec 254 561 761
TOTAL 557 891 1.066


 

 

 

 

 

El Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona és una organització clau del Programa de Gestió Alimentària de Reus des de l’inici. En concret, fa la recollida dels aliments dels paradistes del Mercat de Camp que són donants d’aquest programa. A més, també ofereix aliments secs a les entitats que formen part de la Xarxa de Distribució d’Aliments de Reus, les encarregades de distribuir el producte fresc del Programa de Gestió Alimentària de Reus entre les famílies en situació de vulnerabilitat que viuen a Reus.

El Programa de Gestió Alimentària

En l’actualitat, hi ha disset punts de distribució d’aliments arreu de la ciutat, ja que Càritas Interparroquial de Reus en té nou punts i cal incloure el menjador social i el rebost Social, ubicats al Centre Social El Roser. La resta d’entitats són: Societat de Sant Vicenç de Paül, Fundació Mossèn Frederic Bara, Associació Tu Refugio, Associació Cultural Amistad y Raíces, Creu Roja i Església Evangèlica Pentacostal Misionera.

Unes entitats que, com el Banc dels Aliments, són fonamentals a l’hora de desenvolupar el Programa de Gestió Alimentària de Reus, que des de gener de 2022, forma part del projecte del Centre Social El Roser, des d'on es coordina i lidera. A més, el menjador social i el rebost social ubicats en aquest equipament municipal reben aliments, frescos i cuinats, a través d'aquest programa.

Paraules clau:

Notícies relacionades