Back to top

El Banc dels Aliments de Reus, en situació de risc

El Banc dels Aliments de Reus i les comarques de Tarragona es troba a punt de quedar-se sense magatzem. Des de l'entitat expliquen que una sentència els obliga a marxar, i tot i que aquesta es troba aturada i encara no s'ha fet efectiva, necessiten trobar una nova ubicació que també garanteixi el bon estat dels aliments que s'hi guarden.

El Banc dels Aliments de Reus, té com a objectiu lluitar contra el malbaratament d'aliments i ajudar als més necessitats per tal que ningú de les comarques de Tarragona pateixi la manca de recursos alimentaris.

Des del seu naixement el 1996, el Banc dels Aliments disposa d'unes instal·lacions al carrer de l'Escultor Rocamora. Es tracta d'un local que en aquell moment els va cedir la Unió Cooperativa Agrària. El 2019, una entitat bancària va vendre diverses propietats que afectaven una part del magatzem, sense saber, que fos la seu de l'entitat solidària.

El passat 7 de juliol, el jutge que porta el cas va dictar sentència i els va ordenar marxar de l'edifici, una situació que a hores d'ara es troba parada després de demostrar que el magatzem forma part del Banc dels Aliments del territori.

Tot i això, des del Banc dels Aliments busquen alternatives, ja que asseguren que les instal·lacions estan en males condicions i que no ajuden a conservar els aliments que reparteixen a entitats solidàries. Es troben també en contacte, asseguren, amb els Ajuntaments de Reus i Tarragona per trobar una nova ubicació. 

A part de la precarietat de les instal·lacions, des del Banc dels Aliments recorden que la demanda ha crescut molt d'ençà l'arribada de la pandèmia. Una demanda en augment que no ha anat en consonància amb les donacions: arriben menys aliments des d'Europa i els particulars també han reduït les seves aportacions, per la qual cosa han arribat a situacions puntuals en les quals gairebé s'han quedat sense reserves. De fet, enguany, el mateix banc ha hagut de fer front a compres per poder continuar ajudant a les famílies que els demanen aliments.

El Banc, ajuda al voltant de trenta-set mil persones a la demarcació de Tarragona a través de les 161 entitats que col·laboren i distribueix uns cinc mil quilos de menjar diàriament.

Paraules clau:

Notícies relacionades