Back to top

El Banc de Llet Materna celebra 10 anys

A Catalunya, anualment, més de 600 prematurs d'alt risc són alimentats amb llet materna de donant. Durant aquests 10 anys, unes 5.000 dones han ajudat a més de 4.000 nadons prematurs.

Aquest dimecres, 19 de maig, és el Dia Mundial de la Llet Materna. Una jornada, la d'enguany, ben especial pel Banc de Llet Materna, ja que aquest 2021 celebren 10 anys.

Més de 5.000 donants a tot Catalunya

Durant aquesta dècada, més de 5.000 dones s'han fet donants de llet a tot Catalunya, ajudant a més de 4.300 nadons prematurs, molts d'ells en situació extrema. 

Es tracta de nadons de menys de 32 setmanes que han nascut amb un pes per sota de l'1,5 kg. Aquests prematurs representen una mica més del 10% del total de nadons nascuts abans d'hora.

A la demarcació de Tarragona han estat més de 600 les dones que han donat llet materna al llarg d'aquests 10 anys. 

La primera donant i el primer nadó prematur receptor

Amb motiu del 10è aniversari, el Banc de Llet ha volgut retre homenatge a la primera donant i al primer nadó prematur que va rebre llet, explicant les seves històries a través del seu blog.

Per la seva banda, Canal Reus ha pugut conversar amb una d'aquestes 5.000 dones sol·lidàries. Es tracta de la Núria Figueres. Una dona reusenca, de 35 anys, amb dues filles i donant de llet materna. 

Les campanyes d'aquest 2021: #donapitifempinya i #elpitquesalvavides

Al llarg d'aquest 2021 s'han portat a terme diverses campanyes per fomentar la donació de la llet materna.

Per una banda, la protagonitzada per una cinquantena de mares castelleres d'arreu de Catalunya amb el lema 'dona pit i fem pinya'.

D'altra banda, la campanya 'posa't el pit', també conegut a través de les xarxes socials amb el nom de 'el pit que salva vides'. En aquest cas, la campanya es va portar a terme enmig de l'estiu, perquè després dels mesos de confinament, el subministrament de llet era escàs. 

Paraules clau:

Notícies relacionades