Back to top

Barraques es replantejarà el 2018

Cal replantejar el model de Barraques. És la conclusió a la qual han arribat, almenys, des del govern municipal. La  Coordinadora que les organitza no s'ha mostrat, fins ara, totalment partidària d'aquesta línia tot i que el nombre d'entitats participants ha anat de baixa. De cara l'any vinent es vol estudiar si mantenir el model actual o canviar-lo.
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, durant l'esmorzar de Festa Major

Ho ha afirmat el govern municipal aquest matí, en el tradicional esmorzar previ a la Festa Major de Sant Pere. La reflexió es farà conjuntament amb la Coordinadora de Barraques i pensant en quin és l'objectiu que perseguia la iniciativa quan va néixer i fins a quin punt se segueix complint a dia d'avui. 'Barraques jo crec que tots estem d'acord en que s'ha de replantejar', afirma Montserrat Caelles, regidora de Cultura, 'crec que no està complint, en aquests moments, amb els objectius pels quals va néixer, no obstant, dóna cobertura a altres necessitats de la ciutat com pot ser la programació musical, que també cal replantejar'.

El govern deixa clar que l'associacionisme que va crear Barraques es mantindrà i, de fet, afirmen que si no fos així no tindrien sentit. Amb tot, aposten per repensar tot el model de l'esdeveniment i veure si cal que canviï de forma o d'objectiu. 'Ens hem de plantejar el model, ens hem de plantejar a quines necessitats dóna cobertura, ens hem de plantejar si aquestes necessitats han d'anar unides a un sol esdeveniment o no, potser perquè cadascuna d'elles pugui lluir amb tota la seva plenitud s'han de diferenciar, separar en diferents espais... tot això és una tasca que haurem d'anar fent'.

La trobada també ha servit per explicar l'anunci i posterior anul·lació de la Tronada Petita prevista, inicialment, per al dia 27 de juny, dia en què surt el Seguici Petit de la ciutat. 'Jo crec que és de savis rectificar, i si veus que alguna cosa nova no saps com ha d'anar, no garanteix totes les garanties de qualitat i seguretat, i consultada la Comissió de Protocol tampoc ho veien clar, doncs el millor és replantejar-ho i, si algun dia hi ha d'haver alguna cosa amb un altre format potser s'ha de plantejar o estudiar d'alguna altra manera'.

Pel que fa a la Capital de la Cultura Catalana, Caelles afirma que la segona meitat de l'any està gairebé tancada i que, sobretot a partir de setembre, la programació es reprendrà amb alguns actes que poden quedar en el calendari habitual de la ciutat.

Paraules clau: