Back to top

El barri Fortuny busca millorar la seva imatge

ADRIÀ MORTE

El Barri Fortuny de Reus pretén fer un canvi important en la seva aparença exterior. L’associació de Veïns ha engegat un projecte amb l’objectiu de rehabilitar les façanes dels edificis que el formen. D’aquesta manera, l’entitat veïnal farà d’aixopluc de les comunitats de veïns interessades i les ajudarà a gestionar la burocràcia amb les institucions. Canal Reus Televisió ha visitat un dels edificis que pateix una necessitat més important de rehabilitació.

Aquesta és una de les façanes més deteriorades del Barri Fortuny de Reus. Ho diuen els propis veïns i per fer-ho mostren com el forat que es percep des del carrer comunica amb aquest lavabo d’aquí. Asseguren que és una situació gens agradable. La baixant d’aigua ha provocat que contínuament a l’interior dels pisos apareguin goteres i humitats. Fent que accions com aquesta s’hagin de repetir una vegada rere l’altra.

Per aquest motiu, l’associació de veïns del Barri Fortuny ha decidit fer un pas endavant i ha engegat un projecte que pretén rehabilitar les façanes dels seus edificis. L’objectiu es que durant el 2016 entre 10 i 15 comunitats siguin objecte de rehabilitació. Per fer-ho, l’entitat farà de paraigües per aquelles comunitats de veïns interessades per tal de facilitar la burocràcia i sol•licitar ajudes i subvencions a les institucions. Segons l’entitat veïnal, aquesta iniciativa pot ser el motor per fer que el barri creixi i fomentar el relleu generacional.

Aquest mes de febrer l’associació de veïns celebrarà una nova reunió informativa per a les comunitats interessades. Per una altra banda, l’entitat té pendent presentar el projecte a la federació de veïns i a l’ajuntament.