Back to top

"BCN World és una oportunitat que alguns decideixen agafar al vol"

El cap del Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística de la Universitat Rovira i Virgili, Jordi Calabuig, considera que al territori a mancat reflexió sobre el projecte de BCN World. Així ho ha assegurat, en una entrevista al programa de Canal Reus Televisió, Avui Cambrils. Segons Calabuig, el principal repte ara es concentra en portar al públic que pugui venir amb el nou complex d'oci i de joc, a consumir a la resta del territori i no quedar-se al resort
Imatge de la zona del CRT amb Port Aventura de fons

El problema del projecte de BCN World amb la manca de reflexions per part de les administracions del territori no és nou. Ara, però, també s'ha pronunciat sobre aquesta perspectiva el cap del Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística del Parc Científic de Turisme i Oci de la URV, Jordi Calabuig.

Segons Calabuig, la situació del territori, tant ara com en el primer anunci de BCN World al setembre de 2012, és de saturació i requereix de les administracions una paper actiu en la creació i la planificació del projecte. Paper que, assegura, no ha existit i, al mateix temps, lamenta que les autoritats territorials hagin vist BCN World com una oportunitat externa a la qual aferrar-se, enlloc d'un element característic propi de la zona si és que realment es volia instal·lar.

"El que és important és que aquesta reflexió es faci des del territori, però no ara que tenim l'oportunitat sinó quan no hi és"

"El territori té una saturació física que com a mínim convida a la reflexió i, crec que jo, el que és important és que aquesta reflexió es faci des del territori, però no ara que tenim l'oportunitat sinó quan no hi és per determinar com volem que sigui el nostre territori turístic. Aquest és un tema pendent que no s'ha arribat a fer i que implica a totes les administracions", assenyala.

El repte ara, en paraules de Calabuig, passa per aconseguir obrir a la resta del territori el turisme de resort que pugui arribar a la Costa Daurda amb el macrocomplex d'oci i turisme. Projecte que encara es troba bloquejat a l'espera que es resolgui el concurs de llicències de casino, aquest 30 de juny.

Paraules clau: