Back to top

Bellmunt del Priorat, millor vermut del 2017

El Vermut Dos Déus dels Cellers Bellmunt del Priorat s'endú el vinari d'or 2017. El guardó el certifica com el que més puntuació ha rebut en els premis d'aquesta beguda, en el seu cas, a la categoria de reserva. També han pujat a recollir premis els cellers De Muller per l'Iris Rojo en la categoria de negre i Vermuts Miró en l'apartat d'altres estils pel seu Rojo Fusión.
Vadevi.cat ha lliurat els premis Vinari de vermut

Dos Déus de Bellmunt del Priorat és el millor vermut català del 2017. Així ho ha considerat el jurat dels premis Vinari de vermut.

El celler del Priorat s'ha endut la categoria de vermut reserva, i la puntuació rebuda ha estat la més alta de totes les categories. La seva copropietària, Cristina Guix, explica que, a més, 'estem canviant el celler, l'estem fent pràcticament nou per dins, estem fent remodelacions per fer-lo més visitable, que fins ara era un celler de treball, el volem obrir a la gent i lluitar per començar a exportar'.

Vadevi.cat, organitzadors dels premis, han reconegut el blanc reserva de Padró en la categoria de blancs, així com l'Iris Rojo de De Muller. Els cellers, de fet, també han rebut el premi al millor packagin, és a dir, al millor disseny. La seva enòloga, Gemma Martínez, afirma que 'molta gent el que mira primer és l'etiqueta, si no t'entra per l'etiqueta, ja no compraràs el producte, llavors, si t'agrada, repetiràs, és la carta de presentació'.

Entre les novetats d'enguany, els premis vinari de vermut han obert categoria d'altres estils per encabir-hi aquells que no s'adscriuen a la classificació tradicional de blanc, negre o reserva. En aquest apartat s'ha imposat Vermuts Miró pel seu Rojo Fusión. La directora de Màrqueting de la casa, Laura Prats, afirma que 'estem molt orgullosos del nostre producte, sabem que tenim un producte molt bo, però evidentment la competència és espectacular, no ens ho esperàvem i ha estat molt reconfortant'.

A l'escenari també hi han pujat Olave Vermouth, com a millor opció per a la cocteleria, i la Vermuteria El Tano de Gràcia, a Barcelona. El del vermut és un sector en auge a casa nostra, però també a l'esfera internacional on, a més, el producte del territori té un reconeixement assolit important.

Paraules clau: