Back to top

Benestar Social atén més d'una quinzena de persones sense llar a Reus

La Guàrdia Urbana de Reus té activat el protocol que se sol fer servir en altres crisis com les onades de fred. Quan es troben una persona sense sostre al carrer l'allotgen i ho comuniquen a serveis socials.

La Guàrdia Urbana de Reus i els serveis socials de la ciutat han activat, un any més, el protocol habitual durant les onades de fred. Quan es troben una persona sense sostre al carrer l'allotgen i ho comuniquen a serveis socials. De moment, un total de 18 persones han estat ateses durant el mes de gener. Són xifres que, segons assegura el consistori reusenc, han augmentat lleument arran de la pandèmia. Si bé és veritat que Reus mai ha tingut un problema important amb el volum de persones sense llar, com pot passar a altres municipis pròxims per les seves connexions ferroviàries.

A més, asseguren, que les necessitats evidenciades per la pandèmia també han provocat que molta gent es posi en contacte amb entitats solidàries abans d'arribar a l'extrem d'haver de dormir al ras. Una situació que també s'ha buscat evitar de forma proactiva per part de Benestar Social, amb un equip dedicat a buscar a persones sense llar o en situació d'infrahabitatge i establir relacions de confiança i ajuda amb elles.

Des del consistori afirmen que serà el darrer hivern havent d'utilitzar les diferents pensions de la ciutat per allotjar a aquestes persones, ja que s'espera que en els pròxims mesos entri en funcionament el servei d'allotjament d'emergència al Centre Social El Roser.

Paraules clau:

Notícies relacionades