Back to top

Bicicamp reclama més seguretat pels ciclistes

L'associació s'oposa rotundament a la modificació de l'ordenança de civisme, i volen derrogar-la definitivament
bici

L'entitat Bicicamp va presentar el passat dilluns, 20 de gener, al·legacions a la modificació de l'ordenança de civisme de l'Ajuntament de Reus. Sostenen que anar en bicicleta no pot significar un acte d'incivisme ni alterar l'activitat ciutadana als carrers.

L'ordenança en qüestió, aprovada el 29 de novembre de 2019, al·lega que circular "en bicicleta, patins, monopatins o similars per les voreres o per altres espais destinats a l’ús dels vianants (com ara places, carrers de vianants, etc), tret d’aquells espais en què hi hagi un carril expressament destinat a aquesta finalitat" es considera una conducta que pertorba la convivència ciutadana.

Per aquest motiu, Bicicamp va decidir oposar-s'hi, i el 7 de desembre de 2019 va publicar un comunicat on exposava els arguments en defensa a aquesta pràctica concreta dels usuaris de vehicles sense motor. En aquest sentit, exigeixen el dret a circular amb seguretat per la calçada.

Consulta les al·legacions presentades

Nous vehicles, nova normativa

També demanen la renovació de l'ordenança, ja que va ser aprovada l'any 1992 i no recull les realitats actuals, com l'adhesió de nous tipus de vehicles. Creuen que "la via engegada de regular la circulació de bicicletes patins, patinets i VMP’s a través de la ordenança de civisme genera més problemes que no pas en resol".

Destaquen la falta de seguretat que els usuaris de bicicletes,patins, monopatins o similars pateixen quan circulen per la calçada, ja que no hi tenen cabuda entre els automòbils, que es desplacen a una velocitat més elevada, i que "l’ordenança no fa ni un sol esment al cotxe" i  "de forma implícita relega als vianants a espais acotats i senyalitzats, les zones de vianants, com si en la resta de via pública els vianants no haguessin de ser l’element essencial a protegir".

Amb tot, la seva voluntat final es la d'aconseguir derrogar aquesta ordenança. Aquesta petició es va fer palesa per primer cop l'any 2015, quan l'entitat va posicionar-s'hi notòriament en contra. 

Paraules clau:

Notícies relacionades