Back to top

Binter abandona l'Aeroport de Reus abans d'hora

Quatre mesos després d'iniciar les operacions a les illes Canàries, l'aerolínia ha decidit suspendre l'activitat des de l'equipament reusenc.

La companyia Binter va iniciar l'1 de juliol del 2021 les seves operacions per connectar Reus amb les illes Canàries. La voluntat era la de sumar 40.000 passatgers al llarg de tot l'any, amb dues freqüències a la setmana, els dijous i els diumenges. Quatre mesos després, Binter ha decidit suspendre l'activitat des de Reus. Al web de la companyia ja no es poden adquirir bitllets pel mes de novembre. 

Binter havia de ser l'inici d'una nova era per a l'Aeroport de Reus. Una companyia que permetia inaugurar vols amb les illes Canàries justament el mateix any que es recuperaven les connexions amb l'estat espanyol després de pràcticament una dècada. En l'any en què s'esperava que la recuperació turística fos superior i es recuperessin també mercats com el britànic (que finalment no han satisfet les expectatives del sector), el territori veia Binter com l'inici d'una època de diversificació. 

El territori lamenta la decisió de Binter

La Cambra de Comerç de Reus ha lamentat aquest dilluns la cancel·lació de vols a partir d'aquest novembre. Segons asseguren, aquesta decisió "només es pot qualificar de negativa atenent l'impacte que té sobre l'Aeroport i el territori". Amb tot, també en treuen una visió positiva, posant el focus en l'acció conjunta del territori i els esforços que s'han destinat. "Una experiència que ha de servir per continuar treballant en la captació de vols regulars", segons asseguren al comunicat. 

Juntament amb la Cambra de Comerç, també la Diputació de Tarragona ha volgut valorar la marxa de Binter. La presidenta de l'ens supramunicipal, Noemí Llauradó, assegura que "lamentem la decisió de la companyia, és una situació generalitzada al sector. Des del Patronat de Turisme continuem treballant per atraure vols a l'aeroport de Reus que connectin la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre i que tinguin capacitat per atraure-hi turistes". Tot plegat també després que AENA hagi anunciat una inversió de més de 20 milions d'euros en cinc anys a l'equipament reusenc per tal de cridar noves aerolínies i obrir la porta a nous mercats. 

Paraules clau:

Notícies relacionades