Back to top

Bitcoin: invertir o no invertir?

El passat 13 d'abril del 2021, el bitcoin va aconseguir el seu màxim històric, enfilant-se fins als 64.536 dòlars.

Les criptomonedes estan vivint una autèntica època daurada. El passat 13 d'abril del 2021, el bitcoin va assolir el seu màxim històric: 64.536 dòlars, és a dir, uns 53.000 euros. De fet, en l'últim any, el valor del bitcoin s'ha multiplicat per 10, passant de cotitzar 6.000 euros a més de 50.000.

No obstant això, després d'arribar a aquests màxims històrics, el bitcoin va patir una caiguda del 30%. Uns moviments econòmics desorbitats que en el sistema financer tradicional són impensables.

Evolució bitcoin

Consulta el valor del bitcoin en temps real

Guanyar-ho tot o perdre-ho tot

La gran pregunta és: és una bona idea invertir en bitcoins? Doncs bé, segons explica el professor d'Economia Financera i Comptabilitat, Andrei Boar, sempre que l'usuari coneguin els avantatges i inconvenients d'aquesta criptomoneda, podria ser una bona opció.

Això sí, tenint clar que, malgrat que es pot utilitzar com un mitjà de pagament, la principal funció del bitcoin és com a reserva de valor. 

Una alternativa al sistema financer tradicional 

El bitcoin va ser la primera criptomoneda del mercat i va néixer amb la voluntat de convertir-se en un sistema financer alternatiu al tradicional per no haver de dependre de tercers. I, tot i que va néixer fa uns 10 anys, aproximadament, continua sent bastant desconeguda.

Des de llavors, ja s'han creat més de 7.000 criptomonedes diferents i totes elles suposen una inversió total de 2,1 bilions d'euros, el que equival al doble del PIB d'Espanya en un any.

Malgrat que el bitcoin continua liderant el rànquing de les criptomonedes, n'hi ha que ja li trepitgen els talons i, en els últims mesos, han crescut més del que ho ha fet el bitcoin, com és el cas d'Ethereum.

Secció d'economia

Paraules clau:

Notícies relacionades