Back to top

Sense Black Friday, una campanya de Nadal descafeïnada i, ara, sense rebaixes

El passat 7 de gener s'iniciava la tradicional campanya de rebaixes. Enguany, i davant les noves mesures sanitàries per contenir la Covid-19, més descafeïnada que mai. No obstant això, en alguns sectors com és el cas dels Centres Comercials aquesta campanya torna a ser inexistent.

Són les nou del matí d'un divendres i els centres comercials es preparen per obrir portes i fer front a una jornada frenètica. Això és el que passaria un 15 de gener habitual si la Covid-19 no hagués arribat a casa nostra. Segon divendres de rebaixes que es traduiria en una allau de compradors. Sobretot, a l'interior dels centres comercials.

Enguany, però, la campanya de rebaixes és inexistent.

Desenes de comerciants es manifesten a Barcelona

Per aquest motiu, desenes de comerciants s'han manifestat aquest dimecres, 13 de gener, a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reclamar una sèrie de mesures, com ara acabar amb la que consideren una discriminació dels establiments ubicats als centres comercials, així com l'ampliació dels ERTO fins a final del 2021.

"No som focus de contagi"

"El que volem tots és obrir i poder treballar", denuncia la presidenta de l'Associació de Comerciants dels Centres Comercials de Catalunya, Sònia Plaza, a Canal Reus.

En aquest sentit, Plaza denuncia que mentre que els centres comercials es mantenen tancats, les aglomeracions a la resta d'establiments augmenten.

D'altra banda, Plaza lamenta que els centres comercials continuïn sent els grans perjudicats. "Nosaltres tancats i l'RT va pujant. Nosaltres tancats i el metro a rebentar. Nosaltres tancats i el Passeig de Gràcia ple de gent comprant", critica Sònia Plaza que no es cansa de repetir que els centres comercials "mai han estat un focus de contagi".

gràfic centres comercials

Actualment, a Catalunya hi ha un total de 49 centres comercials, dels quals en depenen 35.000 treballadors directes i 35.000 treballadors indirectes.

Secció economia

Paraules clau:

Notícies relacionades