Back to top

Boicot a la Festa del Xai per l'elevada pujada de preus

El portaveu de la mesquita i la comunitat musulmana de Reus, Mohamed Badaoui, denuncia la pujada de preus del xai, tot just un mes abans de la Festa del Xai, una de les celebracions més importants del calendari islàmic.
Mohamed Badaoui

La comunitat musulmana s'està trobant amb diversos problemes a l'hora de preparar la tradicional Festa del Sacrifici, que enguany serà el 31 de juliol.

Segons el portaveu de la mesquita de Reus i de la comunitat musulmana de la ciutat, Mohamed Badaoui, molts ramaders han aprofitat per apujar els preus dels xais sabent que la majoria de musulmans no podran anar al seu país d'origen i per tant,  l'hauran de celebrar aquí. En aquest sentit, Badaoui anima als musulmans de la ciutat a no comprar xais per aquesta celebració i així pressionar els ramaders perquè abaixin uns preus que considera 'abusius'.

Insuficients escorxadors habilitats

La problemàtica dels preus se suma a la de trobar llocs on celebrar la festa sense problemes legals. Actualment, Reus només compta amb un escorxador habilitat que té un volum de 1200 xais per aquest dia. Badaoui explica que no dóna l'abast suficient i demana voluntat política per habilitar més espais on poder fer el sacrifici. Fins ara, moltes famílies ho han fet clandestinament i s'arrisquen a multes per valor de 3.000 euros i superiors.

musulmans

En dubte l'obertura de la mesquita

Així doncs, aquest any la Festa del Xai podria perillar per a moltes famílies de la comunitat musulmana. Paral·lelament al boicot, la mesquita no sap encara si obrirà per l'oració conjunta de matinada tan característica d'aquest dia. El motiu segueix sent les mesures d'higiene i seguretat per evitar un possible brot de la covid-19 en una data assenyalada on s'acostumen a aglutinar fins a 4 mil persones en un mateix espai.

Paraules clau:

Notícies relacionades