Back to top

Bones expectatives pel nou curs a les escoles de dansa

Les classes tornen a estar plenes i, tot i que les especialitats acadèmiques es mantenen, les danses urbanes triomfen per sobre de la resta d'estils.

Si bé la cultura ha estat un dels sectors més damnificats, a causa de la pandèmia, la dansa ha estat una de les activitats que més n’ha patit les conseqüències. I, tot i que a la fi del curs passat moltes escoles van poder tornar a la normalitat i, fins i tot, tirar endavant un festival, el curs 2020-2021 va patir moltes baixes i va ser veritablement dur.

Tot i això, aquest setembre les escoles de dansa de Reus reobrien les seves portes amb molta energia i il·lusió. El volum d’alumnes encara no és el d’abans de la pandèmia, però les diferents escoles consultades per Canal Reus asseguren que no es poden queixar. Concretament, l’Escola de Dansa i Arts Escèniques Artis destaca la gran quantitat d’inscripcions que s’han produït en les últimes dues setmanes. Sembla que la flexibilització de les mesures ha tranquil·litzat a les famílies i, fins i tot, s’ha detectat un augment pel que fa a l’alumnat més petit.

Danses Urbanes Dansa D'iDansa

Un any més, les especialitats acadèmiques, com són la dansa clàssica, la contemporània i l’espanyola, es mantenen estables, i les danses urbanes aconsegueixen classes plenes als diferents centres. A més, l’escola D’iDansa ha notat un augment d’interès del públic adult, en la modalitat de Jazz que ofereixen. Una situació que omple d’esperança les escoles de la ciutat.

La llum al final del túnel

L’Escola de Dansa Núria Díez ja té una data tancada pel festival d’aquest curs, després de dos anys sense pujar a l’escenari, i la seva directora, Núria Díez, ja parla de les ganes que tenen de “viure la dansa”. Les expectatives són bones. Ara, caldrà esperar que la situació epidemiològica es mantingui i, a poc a poc, els ballarins i ballarines, professor i professores, puguin tornar a viure la dansa amb normalitat.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades