Back to top

Borges plantarà 600.000 ametllers en els pròxims 5 anys

ELIZABETH LÓPEZ

L'empesa reusenca Borges sortirà a borsa per poder fer front a un nou pla d'expansió que comportarà una inversió de 30 milions d'euros. La companyia preveu incrementar en 2.500 les quasi 1.400 hectàrees que cultiva actualment. Tot plegat, suposa plantar més de mig miler d'arbres. L'empresa vol incrementar així la seva capacitat agrícola.

600.000. Aquest és el nombre d’ametllers que Borges plantarà en els pròxims 5 anys amb l’objectiu d’incrementar la capacitat agrícola de producció de fruits secs. La filial d’aquesta companyia reusenca estima que plantarà uns 280 arbres per cada una de les 2.500 noves hectàrees que està previst que s’adquireixin en aquest pla d’expansió previst pel sud d’Espanya i Portugal. 

Per fer-ho possible la Junta d’accionistes ha aprovat una ampliació de capital fer finançar una inversió de 30 milions d’euros amb l’objectiu de tenir els recursos financers necessaris per impulsar aquest el pla d’expansió. Per poder obtenir els diners que suposa aquesta inversió l’empresa reusenca ha decidit sortir a borsa

A Reus es processa el 9% del consum d’ametlla de tot Europa, és a dir, 20 MIL tones anuals. Des que es recol•lecta el fruit d’aquests arbres fins que el consumidor final se l’emporta a la boca, l’ametlla passa per un procés  tecnològic-industrial fins que arriben a l’envasat final. Les milers d’ametlles que es controlen diàriament passen per diversos filtres i acaben amb revisió manual que conclou el control i garanteix la qualitat del producte.

Al tancament de l’exercici 2015, el grup Borges ha processat i comercialitzat més de 35 mil tones de fruits secs i snacks, dels quals un 48% corresponen a ametlles, el 10% a nous i un 1% a pistatxos. El 40% restant prové de l’activitat comercial d’altres fruits secs.