Back to top

El bosc, motiu de festa a Prades

Aquest cap de setmana Prades ha celebrat la setena festa Prades Bosc, un esdeveniment que va néixer per atraure més visitants a la població. Un dels actes destacats de la festa ha estat la del concurs de tall amb motoserra que s'ha celebrat a la plaça dels Arbres.
motoserra

Destresa, rapidesa i precisió. Això és el que es valora dels participants al concurs de tallar arbres de Prades, un concurs que comença amb la col·locació de la cadena a la motoserra, i que continua amb tres proves més: tallar tres fines rodanxes d'un tronc, repelar un tronc eliminant-ne les branques sobrants, i partir dos troncs amb un mall.

El guanyador, Arnau Tarragó, es dedica a treballs forestals, i ha superat totes les proves amb poc menys d'un minut i mig. Tarragó ha dit que "això és el pa de cada dia, per nosaltres, no preparem res, com a molt, netejar una mica la màquina, que estigui neta, i a fer soroll. Ja fa 4 anys que vinc, i mira, aquest any he quedat primer, que mai havia quedat primer, i content, molt content".

El concurs té lloc durant la Festa Prades Bosc, una festa que es va crear per promocionar la ciutat i desestacionalitzar la visita de forasters a la vila. L'alcaldessa de la població, Lídia Bargas, explica que "aquesta festa va néixer amb l'objectiu d'allargar la temporada d'estiu".

A més del sopar popular, a base de senglar, i l'excursió familiar, l'exhibició i demostració de la motoserra en l'elaboració de figures també ha tingut força èxit.