Back to top

El Bou de Reus balla en versió confinada

Enguany no podrem veure els elements festius ballant pels carrers de Reus, però algunes entitats han buscat alternatives per animar l'ambient de festa major al centre de la ciutat. Un exemple és la colla del Bou, que ha construït una autòmat del Bou de Reus que ha ballat des del balcó del Casal Despertaferro.
el bou autòmat

Les 12 del migdia, les 18h, 19h, 20h i 21 hores. Aquest és l'horari en què arrenca el ball del Bou autòmat durant els dies de festa major.

Amb la mirada enlaire al balcó del Casal Despertaferro es pot veure, doncs, el simbòlic ball del Bou de Reus. Una iniciativa que ha nascut en el context de pandèmia, en el marc de les mesures COVID-19. "És una manera de participar en la festa major sense posar en risc la salut de les persones", expliquen des del Bou de Reus 

L'autòmat a Reus, una tradició que ve de lluny

A més, ha estat una manera de potenciar una tècnica automatitzada que a Reus té ja certa tradició, amb els Gegants muntats en aparells giratoris als aparadors del Barato o del Niepce. Però també hi ha antecedents més llunyans. Es té constància que a les festes que es van celebrar el 1733 en honor a Sant Bernat Calbó ja hi va haver un artilugi decoratiu al carrer Santa Anna on la figura del Sant apareixia en moviment.

El tradicional sopar de bou amb arròs, per emportar

També, per mantenir viu l'esperit de festa major, la colla ha dut a terme el tradicional sopar de bou amb arròs, però amb un format diferent. En comptes de reunir-se a taula unes 400 persones, com en altres anys, els comensals han passat pel casal i s'han endut les racions preparades per consumir a casa seva. En total s'han cuinat unes 250 racions. I no hi ha faltat un col·laborador especial, com es mostra en la imatge.

cuinant bou amb arròs

Tot plegat ha format part d'un conjunt d'iniciatives per poder celebrar la festa major en versió confinada, sense saltar-se les recomanacions sanitàries davant la COVID-19.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades