Back to top

El Bou de Reus se'n va cap a Mesa

ADRIÀ MORTE

El Bou de Reus ha marxat aquest divendres al matí per fer la seva primera sortida internacional. L’element festiu reusenc estarà uns dies a la localitat occitana de Mesa per tornar la visita que el bou francès d’aquest municipi va fer per la festa major de Sant Pere 2014. Canal Reus Televisió ha acompanyat a la colla del Bou de Reus en els darrers preparatius d’aquest viatge.

Màxima expectativa per veure com el Bou de Reus es prepara pel seu primer viatge a l’estranger. I es que 427 kilòmetres separen Reus de la localitat occitana de Mesa. Avui divendres 21 d’agost aquesta imatge es repetirà a l’inrevés. La colla reusenca es dirigeix a França per tornar la visita que el bou de Mesa va fer a la capital del Baix Camp per la FestaMajorde Sant Pere 2014, en motiu del desè aniversari del bou reusenc.

El Bou de Reus participarà a la festa major del bou més antic d’Europa. Aquest mateix divendres 21 s’estrenarà en una desfilada nocturna que servirà per inaugurar la festa local i a més es podrà veure embolat amb pirotècnia. Des de Reus hi anirà una bona quantitat de membres de la colla.

Durant totes les festes el Bou de Reus acompanyarà al de Mesa en totes les seves sortides fins el dilluns 24, quan el bou reusenc serà enflocat amb flors per honorar i acomiadar-se del seu gran cosí occità. Un lligam que els membres de la colla volen que vagi més enllà.

Ara, amb el Bou preparat i ben guardat només cal enfilar la carretera i anar direcció Mesa, la localitat amb el bou més antic d’Europa.