Back to top

Bous i Vedella omplen de foc el Mercadal

El dissabte de Corpus Gegants i Mulassa surten al carrer per mostrar els seus balls als reusencs i reusenques, però també tenen un paper destacat els Bous i la Vedella de Foc. Són elements que es van recuperar fa pocs anys i, que tenen activitat molt pocs dies l'any. Per això la Festa de Corpus és molt important per aquestes bèsties de foc.
pirotècnia

Espurnes de foc surten de les esquenes dels Bous i la Vedella ruixant el públic present a la plaça del Mercadal. Molts dels infants que es troben allí, s'apropen a les bèsties per viure amb més intensitat l'espectacle pirotècnic i la festa.

Els Bous i la Vedella de foc són uns dels protagonistes de la celebració de Corpus, que fan, primer, una curta cercavila, i finalitzen l'actuació mostrant els seus balls a plaça. Segons el president del Bou de Reus, responsable de la Vedella de foc, Raül Casellas, "la Vedella surt un parell de cops l'any, surt per Corpus i per la cercavila de foc de Sant Joan, i ara aquest mes de juny estem molt il·lusionats per poder fer la cercavila que comença aquí a la plaça Pintor Fortuny fins al Mercadal, i allí fem una encesa conjunta amb els Bous de foc de Reus". Mariona Sugranyes, membre dels Bous de foc de Reus explica que "avui és l'inici de la temporada, actuem dissabte de Corpus cada any, i a més a més també actuem a la nit de foc de San Joan, i també el setembre al Reus Correfoc".

La participació d'aquests elements de foc a la festivitat de Corpus arrenca l'any 2011, a partir d'un projecte que neix amb la troballa d'un bou a la pirotècnia Espinós.

Notícies relacionades