Back to top

El Bravium acusa l'església de desnonar-los del Centre Catòlic

L'entitat assegura que ha rebut amb sorpresa la manera com l'Arxiprestat ha anunciat el tancament de l'immoble on hi ha el teatre. Critiquen que no se'ls ha escoltat tot i presentar propostes d'arranjament de l'edifici.

Aquest dijous a la tada, el Bravium Teatre ha emès un comunicat en el qual expliquen el seu posicionament envers la decisió de l'Arxiprestat de tancar el Centre Catòlic del carrer de la Presó. Un espai que ocupa l'entitat i que ara requereix de reformes integrals que obliguen a aturar-ne l'activitat. 

El Bravium assegura que "abans i després de la finalització del contracte de lloguer de l’espai, des de l’entitat havíem sol·licitat reiteradament reunir-nos amb la propietat per poder renovar el mateix" i que "durant  la vigència del contracte s'ha anat fent fortes inversions per millorar les dependències, que segons contracte, hem utilitzat. Fins i tot durant els darrers anys havíem elaborat alguns pressupostos d’inversions per afrontar obres de millora i de manteniment a l’edifici amb voluntat, precisament, de preservar el seu estat". Sempre seguint la versió de l'entitat cultural, aquests precs no han rebut resposta. 

Des de la junta del Bravium no entenen l'anunci d'aquest dijous "que comporta la paralització total de les nostres activitats i -gairebé- una mena de desnonament encobert considerant que se’ns emplaça a retirar d’immediat totes les nostres pertinences". 

La programació, suspesa

edifici bravium

"Ens sentim perjudicats, ja que tenim programació tancada fins a la primera setmana de juny amb entrades ja venudes, a més d'estar impartint cursos de teatre, també fins al mes juny", diuen des del Bravium.

Asseguren estar desconcertat per l'avaluació tècnica de l'estat de l'edifici que ha fet pública l'Arxiprestat, advertint "d'una situació gairebé crítica de l'estructura de l'immoble que la propietat mai abans ens havia traslladat". Amb tot, volen mantenir inalterable la voluntat de seguir treballant per la cultura i busaran reiniciar les converses amb l'Arxipresat per fer possible que l'activitat es reprengui el més aviat possible. "Quan s'hagin executat les obres de millora, renovant el corresponent contracte de lloguer".

En aquest aspecte no entenen que la propietat pogués passar a prioritzar activitats de caire exclusivament privat en detriment de les que proposa l'entitat, com s'ha donat a entendre aquest dijous a la roda de premsa de l'Arxiprestat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades