Back to top

El Bravium serà el tercer teatre municipal de Reus

Allò que els avançava Canal Reus fa quinze dies s'ha fet públic aquest dilluns: l'Arxiprestat, a través de la Prioral, cedirà l'edifici de l'antic Centre Catòlic durant 99 anys al consistori, que hi invertirà més de dos milions d'euros per posar-lo a punt

Acord definitiu entre l'Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i la Prioral de Sant Pere per rehabilitar l'edifici del Centre Catòlic del carrer de la presó i convertir-lo en el tercer teatre de titularitat municipal de la ciutat. Tal com els avançava fa quinze dies Canal Reus, l'acord a tres bandes estableix que l'Arxiprestat, a través de la Prioral, cedirà l'edifici durant un període 99 anys al consistori.

L'entesa comprèn la rehabilitació integral de l'edifici, amb una inversió de més de 2,7 milions d'euros, dels quals més de 2,1 milions seran aportats per l'Ajuntament. La Diputació, a banda d'altres despeses inferiors, aportarà 375.000 euros inclosos en els pressupostos de l'any vinent.

bravium teatre

Les parts esperen comptar amb el projecte d'obres durant l'any vinent i que els treballs d'adequació comencin abans d'acabar el 2023. L'objectiu és que el nou Bravium, tot i que el nom de l'equipament encara està per decidir, entri en funcionament el 2025. El Bravium Teatre, com ja els va avançar aquest mitjà, tindrà espai propi per tornar a establir-hi la seva seu, segons recull el mateix acord.

Les condicions d'ús del Bravium Teatre en el nou espai es recolliran en un futur conveni entre l'entitat i l'Ajuntament que es redactarà durant els pròxims mesos. Mentrestant, dilluns vinent, 21 de novembre, església i administració pública escenificaran l'acord amb la signatura d'aquest.

El Bravium celebra l'acord

Evidentment, aquest anunci s'ha rebut amb molta alegria per part del Bravium Teatre. Els seus dirigents celebren la notícia després d'haver hagut de marxar amb molt poc marge de temps de la seva seu històrica, el març de 2021.

Després d'un any i mig a l'exili, tal com defineixen des de l'entitat aquest període, poden començar a albirar el seu retorn a la seu que els ha acollit durant més de mig segle. Reconeixen, però que no han comptat amb molta informació al respecte durant els darrers mesos, que no s'ha dut a terme cap comissió de seguiment com se'ls va prometre i que tot plegat s'ha accelerat durant els darrers quinze dies.

Des del Bravium afirmen que, tot i no conèixer les condicions amb què podran disposar de l'espai i de les estances concretes amb què podran comptar, unes decisions que arribaran en una segona fase, el president de la companyia ha assegurat que continuaran treballant en noves programacions i produccions pròpies i que es coordinaran amb la regidoria de Cultura per compaginar-les.

Paraules clau:

Notícies relacionades