Back to top

Breu crònica d'un atípic trajecte de casa a la feina

Sortir de casa un dilluns a pocs minuts de les 9 del matí sense veure ningú pel carrer espanta. Sembla un diumenge de matinada o un dimecres d'agost calorós. El trajecte a la feina, però, s'escursa notablement.
Buit

Primer dilluns de confinament generalitzat. Malgrat que moltes empreses continuen operatives, el ritme de la ciutat ha caigut en picat. El panorama al carrer era el d'un festiu.

En cap cas es veia el moviment i la situació, en part, de caos, que es pot experimentar en algunes artèries de Reus un dia entre setmana normal i corrent. 

Els comerços tots tancats. Persianes abaixades de bars, restaurants, botigues de roba, estris de cuina i sabates. Només els productes de primera necessitat romanen al 100%. Fruiteries, quioscos i supermercats continuen oberts. 

De fet, és als supermercats on es veuen les grans aglomeracions... en una via on habitualment els embussos són a l'ordre del dia, l'avinguda de la Salle, el carrer és tot buit exceptuant la part davantera del supermercat, on hi ha una llarga cua de persones que esperen a que l'establiment obri a les 9.00 h del matí. A les portes, un agent de seguretat que garanteix l'ordre amb mascareta.

Carrers deserts i un trajecte curt

Anar a la feina, habitualment, pot arribar a comportar un quart d'hora... Els dies que més problemes de trànsit es poden acumular, per culpa d'obres en alguns dels principals carrers de la ciutat, el trajecte s'allarga fins als 20 minuts. 

Aquest dilluns, anar a la feina en cotxe ha costat poc menys de 6 minuts. I que sapigueu que agafo el cotxe perquè l'he d'agafar... ben a gust que aniria a treballar a peu...

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades