Back to top

La Brigada Municipal sospita que el govern de Reus vol privatitzar el servei

Alerten que la Brigada d'Intervenció Ràpida prevista per l'Ajuntament podria ser un primer pas per externalitzar el servei

Aquest divendres passat, mentre a la plaça del Mercadal se sentien crits en defensa de la residència del passeig de Mata de Reus, a dins del saló de plens tenia lloc una altra protesta. Les Brigades Municipals van fer evident el seu malestar per la intenció del govern local de crear una Brigada d'Intervenció Ràpida. És una promesa electoral del PSC que hauria de servir per actuar en menys de 48 hores quan calguin petits arranjaments a la via pública.

Van plantejar-ho lligat a una aplicació mòbil, a través del qual la ciutadania avisaria de voreres en mal estat, clots o mobiliari urbà malmès. Aquesta nova brigada seria un apèndix de l'actual que es coordinaria amb la Guàrdia Urbana, rebria l'avís i el solucionaria de pressa. Des de la Brigada Municipal alerten que aquesta proposta amaga la intenció de privatitzar el servei encarregant-lo a empreses externes amb un pressupost inicial previst de 700.000 euros.

Denuncien que suposaria duplicar les funcions que ja té atribuïdes el servei municipal. La delegada sindical de la CGT a l'Ajuntament, Cèlia Albi, considera que "el que no s'entén és que es plantegi fer una Brigada d'Intervenció Ràpida quan es podria abocar aquesta previsió pressupostària a la pròpia Brigada incrementant personal i comprant vehicles i material". Posen sobre la taula la pèrdua de plantilla que ha patit la Brigada Municipal.

Exposen que fa 25 anys hi havia 140 operaris, quatre encarregats i una persona a les oficines. Ara hi ha 35 operaris i 12 persones a les oficines, és a dir, que s'ha passat d'una plantilla de 145 persones a una de 47 que, a més, alerten que està envellida. Pel que fa al material, exposen que treballen amb camions que tenen més de trenta anys i sense els recursos necessaris.

"La sensació és que està abocada a la mort", sentencia Albi. Afegeix que "s'entén que si tens un servei municipal de brigades, la feina es pot fer molt bé si hi ha els recursos, i surt més barat". És per això que "com que no ens expliquen res, tenim la sensació que això tendirà a una externalització de la brigada, com ja es va intentar fa 25 anys"

Qualifiquen la protesta de divendres passat al plenari d'acció preventiva. Admeten que encara no s'ha posat en marxa el projecte, però és per això que, amb el suport dels dos sindicats que els representen, la CGT i CCOO, volen deixar clar el seu posicionament davant dels propòsits del govern de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades