Back to top

Un brot de coronavirus afecta 32 usuaris de la residència Passeig Prim de Reus

És el tercer centre d'aquestes característiques a la ciutat que registra casos de COVID en poc menys de dues setmanes. A tot Catalunya el nombre de positius en residències la darrera setmana s'eleva fins als prop de 900.

La residència Passeig Prim de Reus ha detectat una quarantena de casos de COVID. D'aquests, 32 són residents i 6 són treballadors. El brot es va registrar a finals d'octubre, quan es van fer cribrates entre els usuaris i els professionals del centre. Des d'aleshores s'han anat succeïnt els cribratges a tota la població de la residència, el que ha permès aïllar els infectats i protegir la resta. 

La residència ha aplicat en tot moment els protocols que marquen les autoritats. De fet, tot i que tots els afectats són asimptomàtics, s'han incrementat el nombre de respiradors. A més, els treballadors fa temps que van sempre i en tot moment amb els equips de protecció individual i fins i tot el menjador fa ús sempre de productes d'un sol ús. Amb tot, el virus ha pogut accedir a la residència. 

Tres residències en pocs dies i casos asimptomàtics

És la tercera residència a Reus que registra un brot de coronavirus. Primer va ser la residència Ítaca-Fortuny, que ha hagut d'acabar sent intervinguda per la Generalitat perquè la gran majoria de la plantilla s'ha hagut de confinar. A la residència de les Germanetes dels Pobres també se'n va detectar un, que va obligar a blindar el centre i a tancar tota la connexió amb l'exterior. Ara és la residència Passeig Prim. Tots tres casos s'han donat a la ciutat justament mentre Reus ha estat un dels municipis amb més incidència del virus

En totes tres residències parlem de contagiats assimptomàtics en la gran majoria de casos. Una situació que en altres equipaments d'aquestes característiques no s'ha donat. Es desconeix de fet el perquè de l'escenari, per bé que hi ha diverses teories: que podrien tractar-se de contagis amb poca càrrega vírica o bé a una hipotètica mutació del virus. 

Entrevista al director de la residència

Paraules clau:

Notícies relacionades