Back to top

Brot de coronavirus al CUAP Sant Pere de Reus

Segons Salut hi ha vuit casos registrats tot i que els sindicats asseguren que la xifra s'eleva fins als 12.

Nou focus de contagis de coronavirus a Reus. Segons va avançar el Diari Més, el Centre d'Urgències d'Atenció Primària Sant Pere de Reus hauria registrat vuit casos de coronavirus entre els professionals que hi treballen. El sindicat USITAC, però, eleva la xifra fins a la dotzena. 

Segons diverses fonts, es va notificar un positiu entre la plantilla del centre ara fa uns dies, el que va obligar un grup de treballadors que hi havien estat en contacte haguessin de fer la quarantena a casa, per bé que tots van donar negatiu en les proves PCR que se'ls va realitzar. Ara bé, poc després, se'n n'haurien registrat com a mínim vuit. Una xifra que confirmen fonts del departament de Salut. 

"Cal desinfectar"

Segons USITAC, un dels problemes que hi ha hagut en els darrers mesos al CUAP és que "no s'han fet tasques de desinfecció acurades". Diu Josep Tutusaus, el secretari general del sindicat, que "només quan es registrava un positiu es feia una neteja a fons dels espais". En la resta de supòsits, es feia una neteja normal dels dispensatoris. 

Per tot plegat, Tutusaus reclama que es tanqui "un dia sencer" el CUAP, per fer-hi les tasques de desinfecció precises i necessàries. Asseguren que un cop va saltar el brot a la premsa, es va fer una desinfecció exprés per evitar nous contagis. Reclamen que tot plegat es faci més a fons. 

Insisteixen des d'USITAC que "és complicada la situació del personal al centre i que si els treballadors han de fer quarantena" les dificultats s'agreugen. 

Paraules clau:

Notícies relacionades