Back to top

Brot de coronavirus amb 26 contagiats a l'Hospital de Reus

Segons informa el departament de Salut, l'equipament reusenc restringirà durant els pròxims 15 dies la presència d'acompanyants a les àrees de medicina interna i al sociosanitari.

Nou brot de coronavirus a Reus. En aquest cas, i segons explica el departament de Salut, es tracta d'un brot que afecta a 26 persones a l'Hospital Sant Joan de Reus. Concretament, els contagis s'haurien produït a les plantes de medicina interna i al sociosanitari. Hi hauria quatre treballadors contagiats. 

El centre ha notificat la situació aquest dimarts, informant que afecta a 14 persones al sociosanitari i 12 més a la planta de medicina interna. La situació es va detectar, primer de tot, al sociosanitari, amb un pacient que va donar positiu en la prova PCR després de presentar simptomatologia. En fer-se el cribratge corresponent a la resta d'ingressats es van trobar 13 positius més, 12 dels quals asimptomàtics. 

A medicina interna també es va detectar un cas el 19 d'agost. Cinc dies després se'n van detectar dos més i el dia 25 es va fer un cribratge a tots els pacients de la planta que va servir per confirmar quatre casos, tots ells amb simptomatologia respiratòria. El dia 31 d'agost es va repetir el cribratge i se'n van detectar set més, tots ells asimptomàtics. 

Situació "controlada"

Amb aquest escenari, l'Hospital Sant Joan de Reus ha restringit les visites tant al sociosanitari com als usuaris de la planta de medicina interna durant els pròxims 15 dies. No es permetrà la presència d'acompanyants i s'informarà de l'estat dels pacients a les famílies amb una trucada al migdia. A la resta de l'Hospital es mantenen les visites al matí i només en casos excepcionals i amb prèvia valoració es pot ampliar el nombre de visitants per sobre d'un. 

Fonts del departament de Salut consultades per Canal Reus expliquen que la situació "està controlada" i llencen un missatge de tranquil·litat. Amb tot, cap portaveu del departament de Salut i tampoc de l'Hospital han volgut fer declaracions oficials al respecte. 

Paraules clau:

Notícies relacionades