Back to top

El brot de COVID a l'Institut Villablanca suma prop de 200 contagis

Els treballadors demanen més personal per poder garantir les mesures de seguretat als usuaris del centre i també als mateixos professionals.

El brot a Villablanca s'acosta inexorablement cap als 200 casos. Així ho avança aquest dimarts Ràdio Reus, que també assegura que el virus s'ha escampat per tot el centre. De fet, segons expliquen, la COVID s'ha escampat per dos pavellons, anomenats Montsant i Pirineus, on els usuaris, aguts mentals, dormen en habitacions compartides entre sis o set persones. 

Els sindicats reclamen més personal

De fet, la impossibilitat d'establir grups bombolla i aïllar els usuaris els uns dels altres és el gran problema al centre, segons els treballadors. Consideren que fan falta més mans per poder garantir que els usuaris puguin gaudir de seguretat personal i que es puguin crear comunitats estanques en les quals, en cas de detectar-se el virus, es poguessin aïllar els positius. 

La setmana passada, quan es va fer públic que a Villablanca hi havia 138 casos -103 usuaris i 35 professionals- es van tornar a fer proves PCR. Els sindicats també critiquen que s'han amagat els resultats d'aquestes proves, que no s'ha explicat que el brot havia continuat creixent i que la situació continuava sent molt complicada. 

El centre sanitari Villablanca està gestionat pel Grup Pere Mata i està ubicat a la carretera de Bellissens. No és el primer cop que el virus hi entra... a l'abril s'hi van detectar 40 casos i el PSC va demanar l'actuació de l'exèrcit espanyol. El sociosanitari Monterols, també gestionat pel Grup Pere Mata va tenir diversos brots durant la primera i s'hi van registrar defuncions. 

L'onada de brots a les residències de gent gran a Reus i equipaments d'aquest tipus és conseqüència, segons els experts, de les dades funestes de fa unes setmanes a la ciutat. De fet, l'Hospital Sant Joan també està incrementant el nombre d'ingressos per COVID, segons expliquen fonts de Salut. 

Entrevista

El president del comitè d'empresa de Villablanca Serveis Assistencials, Claudio Parodi, es mostra preocupat davant d'un brot que ja suma 200 persones contagiades. Considera que per fer-hi front es necessiten més infraestructures i també més personal.

Paraules clau:

Notícies relacionades