Back to top

Bunyols de calçots amb romescos i aire de brasa | Recepta

Vols aprendre a cuinar aquests bunyols de calçots amb romescos i aire de brasa? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus

Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a cuinar uns bunyols de calçots amb romescos i aire de brasa, amb el xef George Urquiza, del restaurant La Palmera de la Llosa de Cambrils

INGREDIENTS

Per als bunyols

  • Calçots cuits
  • 6 g de gelatina per cada 200 g de puré de calçots
  • 200 g de farina
  • 8 g de llevat
  • 2 ous
  • 100 g d’aigua
  • Sal
  • OOVE

Aire de brasa

  • Pell de 2 calçots cuits
  • 300 g d’aigua
  • 5 g de lecitina de soja

Romesco

  • 1 cabeça d’alls
  • 4 tomàquets
  • 1 ceba
  • 50 g d’avellanes de Reus
  • Pa fregit
  • 1 nyora
  • Vinagre
  • OOVE

ELABORACIÓ

 

  1. Per a fer els bunyols: peleu els calçots, tritureu-los. 
  2. Escalfeu-los i barregeu-los amb aigua amb gelatina. Poseu la barreja en motlles i deixeu que es refredi. 
  3. Arrebosseu-los amb la pasta que haureu fet amb els ous, la farina, el llevat i la sal. 
  4. Per a fer l’aire de calçots, tritureu la pell dels calçots amb la resta d’ingredients i coleu-ho tot. Bateu novament fins que faci una espuma. 
  5. Per al romesco: Escaliveu els alls, la ceba i els tomàquets i fregiu el pa i la nyora. Tritureu-ho tot, juntament amb la ceba i les avellanes, i l’oli, el vinagre i la sal.
  6. Emplateu els bunyols amb una mica d’aire de brasa per damunt i uns punts de salsa de romesco al costat de cada bunyol.  

Consulta totes les receptes de la Gastromòbil AQUÍ

Paraules clau:

Notícies relacionades