11:01 - 4 maig 2023
Gastromobil
Bunyols de calçots amb romescos i aire de brasa | Recepta
Vols aprendre a cuinar aquests bunyols de calçots amb romescos i aire de brasa? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a cuinar uns bunyols de calçots amb romescos i aire de brasa, amb el xef George Urquiza, del restaurant La Palmera de la Llosa de Cambrils.
INGREDIENTS
Per als bunyols
- Calçots cuits
- 6 g de gelatina per cada 200 g de puré de calçots
- 200 g de farina
- 8 g de llevat
- 2 ous
- 100 g d’aigua
- Sal
- OOVE
Aire de brasa
- Pell de 2 calçots cuits
- 300 g d’aigua
- 5 g de lecitina de soja
Romesco
- 1 cabeça d’alls
- 4 tomàquets
- 1 ceba
- 50 g d’avellanes de Reus
- Pa fregit
- 1 nyora
- Vinagre
- OOVE
ELABORACIÓ
- Per a fer els bunyols: peleu els calçots, tritureu-los.
- Escalfeu-los i barregeu-los amb aigua amb gelatina. Poseu la barreja en motlles i deixeu que es refredi.
- Arrebosseu-los amb la pasta que haureu fet amb els ous, la farina, el llevat i la sal.
- Per a fer l’aire de calçots, tritureu la pell dels calçots amb la resta d’ingredients i coleu-ho tot. Bateu novament fins que faci una espuma.
- Per al romesco: Escaliveu els alls, la ceba i els tomàquets i fregiu el pa i la nyora. Tritureu-ho tot, juntament amb la ceba i les avellanes, i l’oli, el vinagre i la sal.
- Emplateu els bunyols amb una mica d’aire de brasa per damunt i uns punts de salsa de romesco al costat de cada bunyol.