Back to top

El bus autònom Èrica es pot provar a Reus durant cinc dies

L'autobús farà de llançadora entre la parada de bus urbà a la zona del Tecnoparc i la fira exproReus, un recorregut de 250 metres que es pot provar de manera gratuïta.
el bus exerceix de llançadora al Tecnoparc

Reus ha estat una de les vuit ciutats catalanes que han acollit l'Èrica, el primer autobús autònom de Catalunya que funciona sense conductor i és 100% elèctric. Durant els cinc dies d'ExproReus, el vehicle estarà instal·lat al Tecnoparc i oferirà un recorregut pilot de 250 metres a tothom qui ho desitgi. "L'experiència que fem a Reus és un exemple claríssim del transport d'últim quilòmetre. Hi ha una parada de bus i aquest vehicle exerceix de llançadora intermodal entre aquest punt i la fira", explica el president de l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Jordi Xena.

L'autobús té una capacitat per a 12 persones i és 100% elèctric, climatitzat i accessible per a persones amb mobilitat reduïda. L'objectiu d'aquesta gira és compartir Èrica amb la ciutadania, i alhora que els ajuntaments puguin veure com es comporta el vehicle i quins canvis haurien d'adoptar les ciutats per adaptar-s'hi. "És veritat que nosaltres que estem a punt de renovar la flota d'autobusos pensem en quin és el següent pas, i hi ha moltes derivades: el bus a la carta, anar més enllà de les línies regulars amb un servei a demanda i evidentment el bus autònom", reconeix el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza. "Reus és una ciutat pionera en l'àmbit de la mobilitat i amb el bus Èrica sumem en aquesta línia de ciutat capdavantera en tot el que fa referència al transport", afegeix l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Durant els cinc dies de prova pilot, Èrica exercirà de llançadora entre la parada de bus urbà a la zona del Tecnoparc i la fira exproReus, i oferirà trajectes gratuïts tant d'anada com de tornada.

Paraules clau: