Back to top

Bus gratuït durant una setmana pels 11.000 alumnes d’institut

Reus Transport aprofita l’inici de curs per promocionar l’ús del bus entre els alumnes d’institut de la ciutat

L’empresa municipal de transport públic, Reus Transport, aprofita l’inici de curs per promocionar l’ús del bus entre els alumnes d’institut de la ciutat. Del 12 al 16 de setembre torna a ser la setmana del transport gratuït per als 11.000 estudiants, que disposaran de bitllets gratuïts per anar i tornar de l’institut a través de codis QR o de l’app de Reus Transport.

Reus Transport promou l'ús del transport públic entre alumnes de secundària, batxillerat i formació professional amb el lliurament a tots els alumnes d’institut de la ciutat d’un fulletó que incorpora bitllets gratuïts per anar i tornar del centre educatiu entre el dilluns 12 i el divendres 16 de setembre. La campanya també s’estén a l’alumnat de l’Escola Oficial d’Idiomes, el Mas Carandell i l’Escola d’Art i Disseny.

La imatge de la campanya s’ha fet enguany amb un punt de llibre que incorpora dos bitllets en format codi QR per a cada dia: un d’anada, que permet viatjar de 7 a 9 del matí, i un de tornada, per agafar el bus entre les 2 del migdia i les 6 de la tarda.

Aquests bitllets en format QR adreçats als estudiants de secundària també estan disponibles a l’aplicació de Reus Transport, disponible a l’App Store i a Google Play. Per tant, si algun alumne no porta el cupó corresponent, podrà viatjar gratuïtament si disposa de l’app al seu mòbil.

busos gratis alumnes institut

Les línies de bus dels instituts

A banda de les línies convencionals, Reus Transport ofereix tres línies específiques conegudes com a Línies Instituts: la L40 i la L41 funcionen durant el curs escolar de 7:30 a 8:30 h; la tercera línia, la L42, ofereix servei als instituts Gabriel Ferrater i Domènech i Montaner, funciona els feiners de tot l’any i en horari de matí i migdia. Les línies L10, L33 i L50 també tenen parades prop dels instituts més allunyats del centre.

Targeta Jove per viatjar amb descompte

Reus Transport disposa de targetes multiviatges amb descomptes sobre la tarifa general. La Targeta T-Jove és l’abonament per a persones de 12 a 30 anys, empadronades a Reus. Des del dijous 1 de setembre i fins al 31 de desembre d'enguany, Reus Transport aplica la rebaixa d'un 30% als preus de totes les targetes multiviatge. La T-Jove passa de 6,30 a 4,40 euros. Aquesta targeta és per a persones de 12 a 30 anys, empadronades a Reus. Unipersonal, permet fer 10 viatges en un període d'un mes. Es ven i es recarrega al Casal de Joves, però la recàrrega es pot fer també a tots els punts de venda distribuïts per la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades