Back to top

'Bus x tu', el nou servei d'autobús a demanda de Reus

A partir del mes de gener, els barris del nord comptaran amb la prova pilot d'aquest projecte, amb un minibus de 25 places que traslladarà a les persones fins a l'avinguda Sant Jordi

Reus Transport provarà a partir del mes de gener el nou servei d'autobús a demanda. El projecte ha estat batejat sota el nom 'Bus x tu' i planteja un servei amb un minibús de 25 places que cobrirà les peticions que els usuaris facin a través d'una nova aplicació o d'una trucada de telèfon, en cas de no comptar amb un smartphone. 

La prova pilot es desenvoluparà, en primera instància, a la zona nord de la ciutat. Cobrirà una part del barri Gaudí, la urbanització El Pinar i la zona del Cementiri, a més de millorar el servei que actualment es presta a la urbanització Sant Joan. Des d'aquests diferents punts, el 'Bus x tu' traslladarà fins a les persones a l'avinguda Sant Jordi, on podran moure's al centre o agafar qualsevol transbord a una altra línia. 

Àmbits de servei previstes del projecte Bus x tu.jpeg

Aquesta zona no ha estat escollida a l'atzar. De fet, l'Ajuntament assegura que són punts de la ciutat on la gent acostuma a utilitzar el vehicle privat per a moure's i, precisament, és un costum que volen canviar. 

'Bus x tu' no tindrà un recorregut fix, sinó que serà un algoritme l'encarregat de marcar el traçat més ràpid en funció de les peticions dels usuaris, i permetrà compartir els viatges amb altres persones que demanin el servei en parades pròximes a la ruta. 

El PSC demana arribar a més zones de la ciutat

Arran d'aquest anunci, el grup municipal del PSC s'hi ha pronunciat a favor, però denuncien que aquesta prova pilot es faci solament en una part de la ciutat, abandonant urbanitzacions com Blancafort i Aigüesverds que també queden apartades de la ciutat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades