Back to top

Busos cap a Barcelona amb el desig de viure la República

Més d'un centenar de reusencs s'han desplaçat cap a Barcelona per viure a primera línia del Parlament la sessió plenària d'avui. Ho han fet amb l'anhel, el desig de què avui el Govern de la Generalitat proclami la República Catalana.
busos per la república

Faltaven uns vint minuts per les 10 del matí i el degoteig de reusencs i reusenques era constant al parc de Sant Jordi. Òmnium i l'ANC han organitzat un autobús perquè tots els que ho volguessin poguessin viure, in situ, al costat del parlament la sessió plenària d'avui que pot culminar amb la proclamació de la República Catalana. Els nervis estaven a flor de pell, sobretot després d'una jornada política tan intensa com la d'ahir.

Així ho explica la reusenca Cori Ibañez, "el dia d'ahir va ser terrible, vam passar molts nervis, hi van haver moltes pujades i baixades.... avui anem cap a Barcelona amb molta emoció i esperant que tot surti bé perquè ha arribat a un punt que la situació no es pot aguantar més. Volem la República". En la mateixa línia s'expressa Gerard Bertran: "Jo avui vaig a manifestar-me per la causa. Sóc català, de Reus, independentista i vull la República".

Jordi Nogués, per la seva banda, encara no ha paït el que va passar ahir, "hauran de passar dies per sedimentar aquesta jornada, però al final crec que Puigdemont va tornar a fer-ho molt bé". "Avui anem cap al Parlament esperant no tenir cap decepció però he de confessar que la camisa no ens toca al cos. Jo m'he vestit una mica de gala per poder celebrar la República però no tinc clar del tot que acabi sent així", afegeix Nogués.

En el primer dels busos que ha marxat s'hi han desplaçat 56 persones, una seixantena més marxaran a les 4 de la tarda.

Paraules clau: