Back to top

Busos gratuïts al cementiri de Reus per Tots Sants

L’Ajuntament de Reus ha elaborat un dispositiu especial per tal de facilitar l’accés al Cementiri General per Tots Sants. També s'han habilitat més zones d'aparcament al voltant del cementiri

L’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha elaborat un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants per tal de facilitar l’accés dels ciutadans al Cementiri General de Reus, un pla que, si bé en menor mesura que l’any passat, manté mesures per la COVID-19 com l'habilitació de nous espais d’aparcament i la recomanació de seguir la senyalització de rutes dins del recinte funerari per tal d'evitar la concentració excessiva de gent en punts concrets.

Si bé la situació sanitària ha millorat, des de l’Ajuntament es fa una crida perquè la ciutadania faci les visites de manera esgraonada, en els dies previs a la jornada de Tots Sants. Tanmateix es recorda l’ús obligat de mascaretes, la higiene de mans (s’hi habilitaran dispensadors de gel) i que cal respectar la distància interpersonal.

Horari especial del cementiri

Del 25 al 29 d’octubre i el 2 de novembre, el Cementiri General de Reus obre les portes de manera ininterrompuda entre les 9:00 i les 18.30 h. Els dies, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, s’amplia l’horari i el recinte s’obrirà de 7:00 a 18.30 h.

Aparcaments entorn del cementiri

Per tenir controlat l’aforament a l’interior, no es podrà accedir ni aparcar amb vehicle dins del recinte del cementiri. Cal destacar però que, les persones amb mobilitat reduïda, tindran reservada una part important dels aparcaments de davant del cementiri.

S'habilitaran també nous espais d’aparcament per ampliar el nombre de places disponibles. En aquest sentit, es recomana a la població en general la utilització de manera preferent de les noves zones d’aparcament al polígon Granja Vila.

Els espais per aparcar són els següents:

  • Aparcament provisional a la zona del polígon Granja Vila, a la carretera de Montblanc. S’habilitaran dos terrenys que sumen prop de 15.000 metres quadrats amb la creació aproximada de 500 noves places. També es podran utilitzar les zones d’estacionament dels carrers del citat polígon i un altre aparcament ja operatiu al carrer de la Tolerància cantonada amb C/Diversitat amb 112 places. Aquest punt estarà connectat a l’accés al cementiri amb la línia de bus que tindrà parada a la mateixa carretera de Montblanc.
  • Aparcament a tocar de l’entrada principal del Cementiri General de Reus amb un total de 200 places.
  • Aparcament situat davant de l’entrada nord del cementiri, també s’habilita puntualment, amb un total de 100 places.
  • Aparcament al costat de l’Institut Pi del Burgar. Aproximadament unes 200 places. Aquest espai també estarà connectat al cementiri amb la línia d’autobús que tindrà parada a l’Avinguda Marià Fortuny.

Transport públic

Entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport oferirà un servei d’autobús específic que connectarà el centre de la ciutat i els aparcaments de la zona Granja Vila i Pi del Burgar amb el cementiri. Serà la línia 35 que iniciarà el servei a les 9.00 h i el finalitzarà a les 19:00 h. Per a més informació es pot consultar el web. El dia 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, el servei de la línia 35 serà gratuït durant tot el dia. La freqüència de pas serà cada 10 minuts.

HORARIS BUSOS CEMENTIRI TOTS SANTS TRANSPORT PÚBLIC

Dispositiu de la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana ha previst un dispositiu especial per a la regulació i millora de l’accés al cementiri, i per garantir la seguretat de les persones que s’hi desplacin durant aquests dies, ja sigui a peu, en vehicles particulars o en transport públic. La regulació del trànsit se centrarà a l’accés d’entrada al cementiri per l’avinguda de Montblanc, la cruïlla amb la carretera del Morell, l’accés a l’avinguda de la Pau i el camí lateral i de darrere del cementiri. La Guàrdia Urbana ha previst 13 punts de regulació, als quals hi destinarà una cinquantena d’agents i comptarà amb la col·laboració dels Voluntaris de Protecció Civil.

L'accés a la zona del cementiri en vehicle privat estarà molt limitat i restringit principalment a gent gran i persones amb mobilitat reduïda. Es recomana estacionar els vehicles als aparcaments alternatius ubicats a l'avinguda de Montblanc, utilitzar el transport públic i els serveis de bus llançadora o desplaçar-se a peu.

Altres serveis de prevenció

La jornada de Tots Sants disposarà de la presència d’una unitat d’ambulància amb personal d’assistència per atendre a les persones que ho necessitin. D’altra banda, el cementiri disposarà de sis vehicles elèctrics per facilitar la mobilitat a qui ho requereixi.

Ofrena floral

El dia 1 de novembre, l’Ajuntament de Reus retrà homenatge a totes les persones que s’han enterrat al Cementiri General de Reus. Un acte que es portarà a terme a les 11 hores, davant del mausoleu dedicat als Fills Il·lustres de la ciutat. Durant el matí del dia de Tots Sants, una formació amb quartet de violoncels rebrà els visitants en les ofrenes que realitzin als seus familiars i amics difunts.

Paraules clau:

Notícies relacionades