Back to top

Busquen l'autor de pintades a diverses façanes del centre de Reus

Les càmeres de seguretat han enregistrat una persona pintant una de les carpes de Sant Jordi de la plaça del Mercadal i la Guàrdia Urbana treballa per identificar-lo

La Guàrdia Urbana de Reus té oberta una investigació per identificar l’autor de les noves pintades que han aparegut la matinada d’aquest divendres, 21 d’abril en façanes del centre de la ciutat. El cos de seguretat municipal analitza les imatges de les càmeres de videovigilància per localitzar l’autor dels actes de vandalisme.

Entre altres, la Guàrdia Urbana té imatges registrades amb les càmeres de seguretat de la façana del palau municipal en la que es veu l’autor en el moment de fer una pintada en una carpa instal·lada a la plaça del Mercadal amb motiu de la diada de Sant Jordi, aquesta matinada a les 6:15 h.

En paral·lel, la policia municipal també analitza la grafia dels gargots per si permet imputar a l’autor altres actes vandàlics registrats a la ciutat.

pintada grafiti

Carles Pellicer, alcalde de Reus, afirma: “Que no tinguin cap dubte el responsable d’aquest acte vandàlic i incívic: el tenim gravat, l’identificarem, el localitzarem i li posarem el càstig que es mereix”.

Sancions de fins a 1.200 €

L’Ordenança de Civisme preveu sancions de fins a 1.200 euros per als autors de pintades no autoritzades en façanes d’edificis tant públics com privats.

La Guàrdia Urbana aixeca cada any unes 4.000 denúncies per actes incívics. L’Ajuntament de Reus destina anualment uns 370.000 euros a la reparació i manteniment de desperfectes causats pel vandalisme i l’incivisme.

Paraules clau:

Notícies relacionades