Back to top

Cada any es diagnostiquen més de 2.000 nous casos de càncer de pell a la demarcació

Cada any es diagnostiquen més de 2.000 càncers nous de pell només a la demarcació de Tarragona. I és que es tracta d'un dels càncers més comuns. Per aquest motiu, i amb l'arribada de l'estiu, els experts alerten dels perills que s'amaguen darrere les llargues jornades de sol.
Més de 2.000 persones tenen càncer de pell a la demarcació de Tarragona

Arriba el bon temps i amb ell la sobreexposició al sol. Un hàbit sobre el qual els experts alerten de les conseqüències que pot tenir a llarg termini, com és el càncer de pell. I és que es tracta d'un dels càncers més comuns. De fet, es diagnostiquen més de 2000 nous casos cada any només a la demarcació de Tarragona. I malgrat que es pot originar per diversos motius, el sol n'és la principal causa.

"Els més habituals són els càncers de pell anomenats no melanoma, que són els que afecten l'epidermis, la superfície de la pell", segons explica el cap de dermatologia de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Antoni Azón, el qual assegura que és "debut al sol, bàsicament, quan comencen a haver-hi alteracions genètiques i de l'ADN", provocant que, finalment, "apareguin els càncers de pell".

Per aquest motiu, recomanen aplicar-nos crema solar amb abundància i no exposar-nos al sol durant les hores més perilloses, és a dir, d'11 del matí a 4 de la tarda, sobretot en el cas dels nens. I és que malgrat que els símptomes no els arribem a veure fins que no ens fem grans, és durant la infantesa quan som més sensibles a adquirir aquests problemes a la pell.

"Una persona adquireix problemes en el seu ADN durant la infantesa, dels 0 als 20 anys", explica Azón, ja que "aquest sol acumulat de petits, a l'escola, al pati, a les colònies, a la piscina... Tot això va fent bossa, i això es reflectirà en el futur".

Així doncs, i encara que és a l'estiu quan se li dona més importància, hem de ser conscients que el sol hi és present durant tot l'any, i que, per tant, hem de tenir cura de la nostra pell cada dia.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades