Back to top

"Cal garantir que cada dia puguem tornar l'escola"

Els mestres i professors dels centres educatius de Reus han tornat aquest dimarts a les aules. Per davant els espera un curs ple de protocols, incerteses i mesures de seguretat.

Aquest dimarts, primer de setembre, és també el primer dia de molts professors tornant a les escoles. Si bé és cert que la gran majoria han estat connectats al llarg de l'estiu als seus alumnes i als seus equips directius, la simbologia del moment no s'ha deixat de tenir en compte. No hi ha hagut abraçades, després de, en alguns casos, mesos de no veure's, però si cops de colze, com mana la 'nova realitat'. 

Benvinguda, reunions i claustre telemàtic

A l'escola Marià Fortuny de Reus, el primer dia dels professors ha vingut marcat per la rebuda als nous integrants de l'equip. "No hem pogut fer el tradicional esmorzar de benvinguda", es lamenta la directora, Núria Sabaté, que explica que l'acollida dels nous professors és bàsica per encara el curs. 

D'aquí que el centre hagi organitzat una activitat amb tot el claustre a l'aire lliure, amb distància de seguretat i mascareta. I a més, gel a tots els accessos, i també preses de temperatura als professors. Tothom marca 36 graus i la feina i el curs comencen. "Després ens repartirem en grups més petits per fer reunions i al migdia claustre telemàtic" explica Sabaté. 

El curs s'entoma amb optimisme i responsabilitat. Assegura Sabaté que "l'escola és un espai segur" i que si s'han pogut fer altres activitats durant l'estiu, s'ha de poder anar a classe. "Sempre, evidentment, que un xiquet no tingui símptomes". La comunicació amb el departament de Salut serà imprescindible, i d'aquí que fins i tot tinguin una infermera a disposició pel que convingui. 

Aules, tallers i aules multidisciplinàries

A l'institut Domènech i Montaner també ha estat el primer dia. A més de la reunió d'acollida per als nous mestres i professors, s'han dut a terme reunions estratègiques per posar en comú com s'adequa el curs a la nova realitat.

En un centre on s'imparteixen graus superiors, les modalitats es van creuant i desdoblant en funció de cada una de les disciplines. I els professors fa temps que treballen per adaptar el material didàctic a la nova situació. Els professors tenen gola avall que caldrà reforçar els continguts de l'any passat, en un curs que va quedar estroncat al mes de març i que es va acabar el millor possible. 

Paraules clau:

Notícies relacionades