Back to top

Calvet: "Calia millorar la depuradora de Riudoms"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest divendres Riudoms per presenciar les obres d'ampliació de la depuradora del municipi.

Riudoms aposta per la sostenibilitat i ho fa a través del nou projecte de l'Agència Catalana de l'Aigua que permetrà ampliar la depuradora del municipi creada l'any 1992. El conseller Damià Calvet, ha fet acte de presència a les instal•lacions riudomenques que, amb una inversió de gairebé 4 milions d'euros, permetrà doblar la capacitat d'aigua diària fins als 2000m3. Uns treballs que tenen previst acabar-se a l'estiu del 2022.

Millorar la qualitat de l'aigua

L'objectiu principal és millorar la qualitat de l'aigua i donar servei a una població futura de 13.883 habitants. Les obres consisteixen, a grans trets, en la construcció d'un nou pretractament, un nou reactor biològic i la millora del biològic actual, dos decantadors i una línia de tractament de fangs. Un projecte que no només s'ha dut a terme a Riudoms sinó que s'endinsa dins d'un pla de país.

Pla d'inversions de 1.000 milions d'euros

L'ampliació forma part d'un pla d'inversions de l'ACA dotat de 1.000 milions d'euros. Un projecte que es completarà entre 2022 i 2027 i servirà per millorar aquest tipus  d'instal•lacaicions situades arreu del territori català.

Polèmica mediambiental

D'altra banda, Calvet treu ferro a les reivindicacions dels ajuntaments, entitats i ciutadania respecte a la implantació d'energies renovables al territori,  apuntant que des de la Generalitat s'estan avaluant cadascuna de les propostes. Fins i tot ha confirmat que s'han descartat alguns projectes.

Paraules clau:

Notícies relacionades