Back to top

Cambrils acollirà la primera edició d'un cicle de projeccions de temàtica social

Cambrils dedica el primer cicle solidari 'La Mar de cinema' als refugiats. L'esdeveniment se celebrarà del 17 al 31 de maig al Cinema Rambla de l'Art. El cicle consistirà en la projecció de tres documentals, l'exposició de fotografies "Sírila, la paraula de l'exili" i una xerrada del cambrilenc i capità de Proactiva Open Arms, Marco Martínez.
Imatge del Cicle Mar de Solidaritat

Més de 65 milions de persones de tot el món s'han vist obligades a marxar de casa seva per escapar de la fam, el canvi climàtic i la guerra, en el desplaçament humà més gran des de la Segona Guerra Mundial.Estem parlant del documental 'Human Flow' i obrirà el Cicle de cinema solidari de Cambrils. Ho farà el proper 17 de maig al Cinema Rambla de l'Art.

Per la seva part, el president d'ACTE, Víctor Feliu ha explicat que "dos d'elles son estrenes el nostre país. Són documentals que crec que contribueixen a crear consciència i a moure consciències".Un dels objectius és sensibilitzar la població i donar suport a les persones refugiades.

La regidora de Cooperació i Solidaritat a l'Ajuntament de Cambrils, Ana López ha assegurat que "hem d'intentar transmetre els valors de la justicia social a l'educació i fomentar l'educació en pau. Veure com hauríem de treballar per combatre els conflictes bèl·lics i els problemes que comporta la pobresa".

Els dijous 17,24 i 31 de maig a un quart de nou del vespre al Cinema Rambla de l'Art es projectaran tres documentals que acostaran al públic, la realitat de persones que han hagut de fugir del seu país per motius diversos com les guerres, la pobresa o la persecució política.

També el 31 de maig a les set de la tarda hi haurà la xerrada del cambrilenc Marco Martínez Esteban, capità de Proactiva Open arms, i parlarà de la seva experiència rescatant persones refugiades. L'acte també comptarà amb la participació d'un grup de joves cooperants que explicaran la seva estada a Grècia.