Back to top

Cambrils aposta per l'economia social

L'Ateneu Cooperatiu del Camp s'estén a Cambrils. El servei es posarà en marxa el proper 22 de febrer i estarà actiu cada dijous de final de mes. L'objectiu és visualitzar l'economia social i crear i consolidar noves fórmules de cooperativisme. Al Camp de Tarragona ja han assessorat a una trentena de projectes des del seu naixement ara fa dos anys.
L'Ateneu Cooperatiu del Camp s'estén a Cambrils

"Tenim la necessitat d'arribar a tots els punts i Cambrils creiem que era un punt estratègic per la seva diversitat econòmica, perquè no és només un municipi agrícola, turístic o de comerç i, per la seva centralitat en la Costa Daurada", ha assenyalat Gerard Nogués, representant de CoopCamp en la presentació de la posada en marxa d'aquest servei a Cambrils aquest dilluns.

Els responsables han explicat que s'han programat dos itineraris formatius de 30 hores cadascun tant per crear nous projectes com per fer-ne el seguiment dels que s'estan consolidant. L'objectiu és "visualitzar l'economia social i arrelar un nou model cooperatiu". De fet, entre les línies d'actuació també es contemplen garantir el relleu generacional en el sector comercial i agrícola així com transformar iniciatives que funcionen com autònoms o empreses SL.

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destaquen la resolució aprovada al Parlament de Catalunya el 2016. I en concret, han posat l'accent en els 12 milions d'euros destinats a economia social, dels quals 4,5 milions s'han invertit en els ateneus i 342.000 euros s'han assignat a l'Ateneu CoopCamp. Aquestes xifres, facilitades pel director dels Serveis Territorials, Francesc Tarragona, s'hi han d'afegir que en el sector cooperatiu hi treballen més de 50.000 persones a Catalunya i 4.735 al Camp de Tarragona.

"Mai en aquest àmbit de govern s'havia fet res, per tant, és una aposta ferma, nova i per quedar-se en el territori ", ha asseverat Francesc Tarragona qui ha afegit que enguany s'ha ampliat el servei a les comarques del Tarragonès i del Baix Penedès. En total, formen part del projecte unes 40 entitats.

Des de Cambrils Empren, amb qui es treballa conjuntament, ja han derivat 4 projectes, entre els quals hi ha una botiga ecològica i una perruqueria. Al municipi el servei estarà actiu cada dijous de final de mes i també atendran aquells que sol·licitin cita prèvia. Així, l'Ateneu Cooperatiu del Camp entrarà en funcionament el proper dijous 22 de febrer.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades