Back to top

Cambrils busca tornar a la rutina després del temporal

A Cambrils es van veure imatges espectaculars que recordaven el malhaurat episodi de pluges torrencials del 1994, del qual, fa pocs dies, se'n commemorava el vint-i-cinquè aniversari. Les rieres van arribar al límit i l'aigua es va desbordar en alguns punts. Afortunadament no s'han hagut de lamentar danys personals.
cambrils

Cambrils ha estat un dels municipis del Baix Camp més castigats pels aiguats d'aquest dimarts. Enguany, quan es compleixen 25 anys de la rierada del 1994, s'han pogut veure imatges que recordaven a les viscudes un quart de segle enrere. L'aigua va col·lapsar la riera al seu pas per la via del tren, que va quedar negada i alguns cotxes van haver de ser rescatats pels serveis d'emergències.

Els Bombers de la Generalitat han rebut més d'un centenar d'avisos, la majoria d'ells per inundacions, durant la nit passada. A més, van ajudar en nombrosos rescats de cotxes atrapats per l'aiguat, així com també han liderat actuacions en jardins, terrasses i baixos particulars on l'aigua ho ha negat tot. Els Bombers però, apunten que no es van dur a terme serveis greus i que afortunadament, no s'han hagut de lamentar danys personals.

Durant tota la nit, els registres de pluja es van elevar entre els 190 i els 220 litres per metre quadrat, fet que va propiciar nombroses inundacions. Entre les afectacions més destacades, el cediment d'una de les passarel·les peatonals properes al Parc del Pinaret, entre l'avinguda Adelaida i l'avinguda Charles Darwin.  Paral·lelament, un tros de la paret del perímetre del Parc Samà de Cambrils va caure i va quedar al mig de la carretera. Els fets van passar a quarts d'onze de la nit. 

El primer repàs dels incidents que han tingut lloc a la població cambrilenca s'ha fet aquest dimecres al matí. Molts curiosos s'han acostat fins a la zona zero dels danys materials. A la llum del dia, les destrosses ocasionades a la riera d'Alforja s'aprecien millor, un fet que ha facilitat les tasques d'operaris municipals i d'empreses contractades pel consistori. Ara però, el govern ha d'acabar de valorar els danys materials i alhora, prioritzar les reparacions amb la resta d'administracions involucrades, tal com destaca l'alcaldessa Camí Mendoza.

En aquests moments, el temporal de llevant afluixa la seva intensitat i no s'esperen nous episodis de pluja intensa al territori.

Paraules clau:

Notícies relacionades