Back to top

Cambrils celebra la collita de les olives amb les Jornades Gastronòmiques de l'Oli Nou

L'alternança de producció i el canvi climàtic donen males previsions de collita però des de la Cooperativa Agrícola de Cambrils garanteixen la campanya.

La tardor també significa temps d'oli i en aquest sentit Cambrils celebrarà les Jornades Gastronòmiques de l'Oli amb diverses activitats relacionades amb aquest ingredient indispensable de la dieta mediterrània. Xerrades Tallers familiars o el tradicional esmorzar a la cooperativa són algunes de les propostes del programa d'enguany que tindrà lloc del 28 d'octubre al 6 de novembre. Per altra banda, durant els dies de les jornades, 25 restaurants del municipi oferiran pa amb oli Mestral com a aperitiu i com a novetat d'aquesta edició, un dels establiments servirà gelat amb topping d'oli d'oliva.

gelat amb oli d'oliva

Un oli que enguany no ha comptat amb gaires bones previsions. L'alternança productiva dels olivers ja feia minvar la previsió d'enguany, però els canvis en el clima tampoc han afavorit. Tot i això, des de la cooperativa Agrícola de Cambrils ha completat la producció a través de la compra d'olives d'altres pagesos de la DOP Siurana.

Per altra banda, des de la Cooperativa també han elaborat diversos productes d'oli macerat amb espècies i fruits que posaran a la venda aquesta campanya. De fet, a partir de la setmana vinent, tothom qui ho vulgui ja podrà adquirir l'oli del raig Mestral.

Paraules clau:

Notícies relacionades