Back to top

Cambrils condemna els crims masclistes de Tenerife i Sevilla

Aquest migdia, l'Ajuntament de Cambrils ha convocat un minut de silenci com a mostra de rebuig a la violència masclista

Després que la policia trobés el cos sense vida d'una de les dues nenes desaparegudes a Tenerife, l'Ajuntament de Cambrils ha convocat un minut de silenci per a condemnar aquest crim. Durant la concentració, l'alcaldessa, Camí Mendoza, ha llegit un manifest per expressar el seu rebuig a aquest tipus de violència i per transmetre el seu condol a les víctimes. 

"Aquest assassinat és l’expressió més greu i més cruel de la violència vicària. Violència que sovint exerceixen els maltractadors contra les filles i fills per tal de continuar maltractant a la mare, i és una forma més de la violència masclista", ha sentenciat Mendoza en el seu discurs.

Un segon assassinat masclista a Sevilla

A banda de la mort de l'Olivia, la nena de Tenerife, la setmana passada, també hi va haver un nou cas de violència masclista, en aquest cas a la localitat d'Estepa (Sevilla). La Rocío de 17 anys i mare d’un nadó de 4 mesos, va ser assassinada per la seva exparella. "Aquest any ja s’han produït 38 feminicidis, és a dir 38 dones assassinades per violència masclista i 4 assassinats d’infants" ha dit l'alcaldessa de Cambrils.

Camí Mendoza també ha fet una reflexió sobre la quantitat de dones que han estat assassinades en els últims anys. "Des del des del 2003 han estat assassinades 1.096 dones, i des del 2013, 41 infants. Aquestes dades esgarrifoses només són la punta de l’iceberg, dia a dia milers d’infants i de dones viuen en un clima de terror i violència dins de les seves llars".

Paraules clau:

Notícies relacionades