Back to top

Cambrils desperta tard per la temporada d'estiu

L'arribada primerenca de la calor ha enxampat desprevingut a l'Ajuntament de Cambrils i ha obert platges sense tenir enllestit el servei de guinguetes, provocant que algunes d'aquestes hagi hagut de començar a treballar en unes condicions precàries.

La calor ha arribat abans de temps aquest 2022, fet que ha provocat que molts usuaris de les platges de Cambrils s'hagin llençat a l'aigua més aviat que mai: ja durant la primera setmana de juny les platges s'han omplert de banyistes
 
Tot i això, aquest avançament de la calor estiuenca ha enxampat desprevingut a l'Ajuntament de Cambrils amb la posada a punt de les guinguetes. Segons denuncia el grup municipal cambrilenc d'Esquerra Republicana, actual cap de l'oposició després de perdre l'alcaldia l'any passat, la falta de previsió per part del consistori ha fet que, encara que els banyistes ja hagin inaugurat la temporada, moltes guinguetes encara no s'hagin pogut estrenar i es trobin encara a mitja obra per posar-se a punt. En concret, a les guinguetes encara els falta enllestir la instal·lació del clavegueram i de les línies d'aigua i electricitat. De fet, algun guinguetaire que ha optat per obrir ja a les platges cambrilenques ha hagut d'acudir a generadors per a poder treballar.

Falta de manteniment de les platges

De fet, l'oposició no només denuncien el retard en el condicionament de les guinguetes per poder posar-les en funcionament, sinó que també es queixen de la falta de manteniment de les platges i la poca capacitat de reacció que ha demostrat tenir el consistori.

Des d'Esquerra remarquen la importància que suposa per a Cambrils l'arribada del bon temps i, amb aquest, l'augment del turisme. De manera que la distracció del consistori en aquest cas té conseqüències negatives sobre els guinguetaires. 

L'Ajuntament es cobreix les esquenes

Per la seva banda, el govern de Cambrils ha volgut justificar aquest retard en la posada en marxa de les guinguetes acusant al govern anterior (format per ERC fins que es va presentar la moció de censura). Segons el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils, Josep Maria Vallès, "la previsió no es va fer bé en el seu moment i nosaltres hem heredat el retard i li hem donat la màxima urgència per donar solucions". 

Paraules clau:

Notícies relacionades