Back to top

Cambrils podria no constituir el nou plenari aquest dissabte

El Nou Moviment Ciutadà, encapçalat per l'encara alcalde Oliver Klein, ha impugnat a la Junta Electoral Central el recompte de quatre meses electorals. Un recompte que s'està revisant i que podria canviar els resultats dels comicis del passat 28 de maig.

La gran majoria de municipis constituiran aquest dissabte els nous plenaris dels seus Ajuntaments. Però Cambrils podria continuar sense nou alcalde: el Nou Moviment Ciutadà d'Oliver Klein, clar guanyador de les eleccions ha impugnat el recompte de quatre meses electorals per presumptes irregularitats durant el recompte. Un recurs que s'ha elevat des de la Junta Electoral del Baix Camp a la Junta Electoral Central i que pot provocar canvis en el resultat final.

Si s'acceptés algun d'aquests recursos presentats per Klein i el seu equip, podria trontollar el pacte fet públic pel PSC, Esquerra, Junts i En Comú Podem per desbancar-lo de l'alcaldia. A hores d'ara, aquestes quatre formacions sumen 11 regidors, però Esquerra podria perdre'n un si l'aritmètica canvia: el partit municipalista Activem Cambrils va quedar molt a prop del 5% dels vots que marca l'obtenció del primer regidor. Si això passés, la suma no arribaria a la majoria necessària per evitar que la llista més votada tingui l'alcaldia.

A hores d'ara, i a falta de la resolució de la Junta Electoral Central, tot apunta al fet que el plenari d'investidura s'ajornaria fins al 7 de juliol, darrer dia que preveu la llei per constituir el nou ple. De fet, els regidors electes encara no han rebut l'acreditació per poder prendre possessió del càrrec.

El Nou Moviment Ciutadà té previst, en cas de no guanyar aquest recurs, dur el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a través d'un contenciós administratiu i, fins i tot, elevar-ho a cambres superiors. Klein vol esgotar totes les possibilitats legals per assegurar els resultats finals i retenir l'alcaldia.

Paraules clau:

Notícies relacionades