Back to top

Cambrils es prepara pels dies forts de Festa Major

Entre els actes del cap de setmana, cal destacar la 49a Nit del Foc de dissabte i la Diada Castellera de diumenge.

El periodista cambrilenc, Josep Capella, serà l’encarregat de donar el tret de sortida oficial a la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, aquesta tarda. Ho farà just després de la cercavila del bestiari festiu, amb la Farnaca i la Galera, i abans del brindis amb cava i la tronada de Festa Major. Dissabte tindrà lloc un dels actes més esperats de la celebració, el retorn de la Nit del Foc. Aquesta vint-i-novena edició s’iniciarà amb un correfoc infantil, a les sis de la tarda, una encesa a plaça i un correfoc gran, a dos quarts d’onze de la nit, i un concert a càrrec del Pony Pisador i Sixtus.

Consulta el programa sencer

Diumenge, a les sis de la tarda, se celebrarà la Diada Castellera, amb els Xiquets de Cambrils, els Xiquets del Serrallo i els Xiquets de Reus. Dilluns 5 de setembre, primer dia del curs escolar, el Parc del Pinaret acollirà la tarda infantil de descoberta del seguici festiu, de les sis a les vuit. Dimecres, a partir de les deu, es desenvoluparà la pujada de la galera, que servirà de prèvia del dia gran: dijous vuit.

Els actes s'allargaran fins al cap de setmana de la Diada Nacional

De la diada de dijous cal destacar, l’anada a ofici del seguici festiu, al matí, el vermut de Festa Major darrere de l’Ermita, el ball parlat de vileros i mariners a les sis de la tarda, i els balls de lluïment a la plaça de la Vila. Serà el cap de setmana de la Diada quan s’acabi la festa major gran de la vila marinera, amb la trobada de gegants de dissabte i el concert de la diada, amb Portobello, Gertrudis i The Tyets.

Paraules clau:

Notícies relacionades