Back to top

Cambrils presenta un pressupost per a 2021 de 47 milions d'euros

El consistori ha presentat la proposta de pressupostos per a l'any vinent.

47 milions d'euros. És la proposta de pressupost que l'equip de govern cambrilenc presentarà de cara al 2021. Des del govern, defineixen els comptes d'equilibrats i centrats en la persona, una premisa que s'ha repetit al llarg del mandat liderat per ERC, Junts i NMC. Amb aquest objectiu, es proposa una sèrie d'inversions que s'eleven fins als 1.400.000 euros, entre les quals s'hi troba l'inici de la remodelació de la Rambla Jaume I o la dotació dels treballs de l'avinguda de l'esport. També s'hi inclouran altres apostes relacionades amb el carrer Barques, el carrer del Corralet o l'avinguda Diputació. A la vegada, des del govern cambrilenc s'ha anunciat un augment de la despesa en termes de mobiliari a les platges, així com també de torres de vigilància en aquests espais.

Gràcies als comptes de 2021, el projecte de remodelació de la Rambla Jaume I podrà comptar amb el 40% del pressupost necessari per ser una realitat, el que es tradueix en 1.350.000 euros que caldrà invertir en el proper any. El que s'ha d'acabar de definir però, és si caldran contribucions especials o què passarà amb els aparcaments de la zona blava d'aquest barri.

'És la xifra més baixa de deute municipal'

Tot plegat són projectes que haurien de començar a tenir sortida a partir de l'any vinent, seguint el Pla d'Acció Municipal que han elaborat els socis de govern. Paral·lelament, des de la regidoria d'Hisenda s'ha tret pit de l'estimació de deute municipal amb què acabarà l'any 2021; es tracta de la xifra d'endeutament més baixa dels últims anys, situant-se en un 27,67%, aproximadament, 13 milions d'euros. 

Segons el regidor Jaume Gila, el pressupost municipal no desatén el dia a dia i permetrà centrar els esforços en l'àmbit de la persona. Precisament, les partides relacionades en aquest departament s'incrementen en un 26% respecte el pressupost anterior. També creix el capital que s'invertirà en activitats econòmiques (en un 4%), en recursos humans (en un 18%), en seguretat (en un 14%) i finalment, en territori (en un 36%).

L'atenció a les persones, una prioritat

Tal com ha destacat l'alcaldessa Camí Mendoza, les partides relacionades amb l'àmbit del benestar social comptaran amb més atenció. Per això, s'incrementaran les ajudes assistencials, així com també hi haurà un creixement del 30% per a ajudes d'emergència. En àmbit cultural, es mantindrà la partida amb la qual comptava l'any passat, però amb una novetat; enguany el consistori aportarà una partida per a la celebració del Festival Internacional de Música de Cambrils.

D'altra banda, cal tenir en compte els patronats i organismes com ara el Patronat de Turisme, que elevarà el pressupost total fins als 48 milions d'euros aproximadament. 

Per la seva part, l'oposició ha fet arribar una sèrie de propostes per arribar a una entesa i comptar amb el seu suport el dia de la votació. Des de l'equip de govern local agraeixen l'acostament, però titllen de polítiques aquestes idees, i defensen que es regiran pel full de ruta que els marca el PAM a l'hora de determinar les prioritats del pressupost de 2021.

Paraules clau:

Notícies relacionades